Zdaj, ko ste namestili svojo sijočo novo kuhalno ploščo, verjetno komaj čakate, da jo pričnete uporabljati. Za uspešen začetek smo pripravili vrsto nasvetov in namigov, s katerimi zagotovimo, da bo vsaka jed okusna.
Vaša steklokeramična kuhalna plošča Bosch je varna izbira. Zahvaljujoč enostavnemu in intuitivnemu upravljanju na dotik boste hitro postali samozavestni pri njeni uporabi ter se naučili zaupati njeni sposobnosti preprečevanja majhnih spodrsljajev. Če na primer pozabite postaviti posodo na aktivirano območje z obroči ali pa uporabite lonec ali ponev napačne velikosti ali materiala, se kuhalna plošča samodejno izklopi, da prepreči morebitne nesreče.
Izbira in nastavitev kuhalne plošče je preprosta. Ne pozabite le, da traja nekaj časa, da kuhalni obroč doseže pravo temperaturo. Vedno začnite z vklopom kuhalne plošče na glavnem stikalu. Dotaknite se polja (|), da zasveti indikatorska lučka nad njim.
Najprej izberite kuhalno polje, ki ga želite nastaviti. V 10 sekundah pritisnite polji + ali -, da dobite osnovno nastavitev 9 ali 4. Za prilagoditev nastavitve znova izberite kuhalno polje in izberite stopnjo kuhanja med 1 in 9. Vsaka nastavitev ima tudi vmesno stopnjo, ki je označena s piko.
Če želite kuhalno ploščo izklopiti, se dvakrat dotaknite izbirne tipke ali zmanjšajte nastavitev na 0. Zasveti prikaz preostale toplote. Kuhalna plošča se samodejno izklopi, ko so vse kuhalne plošče izključene. Indikator preostale toplote sveti, dokler se kuhalna plošča dovolj ne ohladi.
Vaši lonci naj kar najbolje izkoristijo moč kuhalne plošče. Čeprav se na vaših kuhalnih ploščah dobro obnese široka paleta kuhinjske posode, je vredno upoštevati nekaj napotkov. Ker je ključ do hitrega in učinkovitega kuhanja s steklokeramično kuhalno ploščo prenos toplote s kuhalne plošče na dno posode, potrebujete posodo z ravnim dnom, ki dobro prevajajo toploto. Kamen, steklo in keramika niso dobri prevodniki toplote, zato jih preskočite in raje izberite emajlirano jeklo, lito železo, kromirano jeklo ali posodo s premazom proti sprijemanju. Ujemanje velikosti posode z njeno vsebino in kuhalnim poljem je prav tako pomembno za energijsko učinkovitost. Tako majhen lonec na velikem kuhalnem polju kot velik lonec z zelo malo vsebine trošita električno energijo.
Čeprav so velikost, oblika in material pomembni pri vaši izbiri kuhinjske posode, vas teža naj ne skrbi. Morda je videti kot steklo, vendar je vaša steklokeramična kuhalna plošča neverjetno močna in ne bo zlahka počila ali se razbila. Pomembneje je, ali lahko varno dvignete ta ogromen lonec enolončnice. S tem v mislih ne pozabite, da je posodo bolje postaviti na obroč, saj lahko drsenje opraska površino.
Čas in temperature kuhanja so odvisni od vrste in količine hrane, ki jo pripravljate. Da bi vam stvari poenostavili, smo pripravili smernice, kako dosežete najboljše rezultate za svojo jed.
Cvrtje z majhno količino olja.
Cvrtje z majhno količino olja.
Hrano cvrite v nepokriti posodi. Ne pozabite, da je treba sestavine, ki jih je treba hitro zapeči ali na začetku izgubijo veliko tekočine, cvreti v majhnih porcijah.
Zrezek, navaden ali paniran: nastavite na 6–7 za 6–10 minut
Zamrznjen zrezek: nastavite na 6–7 za 10–20 minut
Kotleti, navadni ali panirani: nastavite na 6–7 za 8–12 minut
Zrezek debeline 3 cm: nastavite na 7–8 za 8–12 minut
Polpeti debeline 3 cm: nastavite na 4–5 za 30–40 minut
Hamburgerji debeline 2 cm: nastavite na 6–7 za 10–20 minut
Perutninske prsi debeline 2 cm nastavite na 5–6 za 10–20 minut
Zamrznjene perutninske prsi: nastavite na 5–6 za 10–30 minut
Riba ali ribji file, navaden: nastavite nao 5–6 za 8–20 minut
Riba ali ribji file, paniran: nastavite na 6–7 za 8–20 minut
Zamrznjene ribe ali ribji fileji, panirani, npr. ribje palčke: nastavite na 6–7 za 8–12 minut
Škampi, kozice: nastavite na 7–8 za 10–20 minut
Sveža zelenjava ali gobe, dušene: nastavite na 7–8 za 10 do 20 minut
Zelenjava ali meso v trakovih, kuhano na azijski način: nastavite na 7–8 za 15–20 minut
Cvrtje, zamrznjeno: nastavite na 6–7 za 6–10 minut
Brez dvomov z vsemi podrobnostmi. Vnesite E-Nr. vašega modela v pomočnika aparata in pridobite vse pomembne informacije v zvezi z vašim specifičnim izdelkom – od priročnikov z navodili do strokovnih nasvetov za odpravljanje težav in vzdrževanje.
Zaradi nečistoč vaš aparat ne more delovati najbolje. Z našimi posebej oblikovanimi izdelki za čiščenje lahko poskrbite, da bodo pečice, kuhalne plošče ter nape videti in delovale tako, kot morajo.
Za informacije in nasvete v zvezi z nakupom in uporabo hišnih aparatov smo, od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro, dosegljivi na brezplačni telefonski številki. Kadar koli pa nam lahko pišete prek spletnega obrazca.
Našo spletno stran želimo prilagoditi vašim potrebam in željam. Pri tem pa potrebujemo vašo pomoč. Prosimo vas, da si vzamete minuto ter izpolnite kratko anketo. S tem nam boste pomagali, da bo naša spletna stran boljša, preglednejša ter takšna, kot si jo vi želite.
Našo spletno stran želimo prilagoditi vašim potrebam in željam. Pri tem pa potrebujemo vašo pomoč. Prosimo vas, da si vzamete minuto ter izpolnite kratko anketo. S tem nam boste pomagali, da bo naša spletna stran boljša, preglednejša ter takšna, kot si jo vi želite.