Prednosti in slabosti: indukcijske, steklokeramične in kuhalne plošče z integrirano napo
Katera kuhalna plošča je prava za vas? Vse imajo steklokeramično površino in delujejo na elektriko – za razliko od plinskih. Spodaj preverite, kako se med seboj razlikujejo in kaj ponujajo glede na vaše potrebe.
Katera kuhalna plošča je prava za vas?
IndukcijskaTo je najhitrejša in najbolj energijsko učinkovita izbira. Segreje se takoj, površina pa ostane hladna, kar pomeni več varnosti in enostavno čiščenje. Deluje samo s posodo, ki ima magnetno dno – na primer lonci in ponve iz nerjavečega jekla.
SteklokeramičnaKlasična izbira, ki jo odlikujeta preprosta uporaba in vsestranska združljivost s skoraj vsemi vrstami posode. Površina ostane po kuhanju nekaj časa vroča, zato zahteva nekoliko več previdnosti.
Z integrirano napoGre za inovativno rešitev 2-v-1, ki združuje indukcijsko ploščo in napo v enem aparatu. Idealna je za odprte kuhinje ali tam, kjer ni možnosti za klasično stensko napo. Ker ima vgrajen odvod pare, potrebuje več prostora pod delovno ploščo za montažo.
Vrhunske funkcije Bosch kuhalnih plošč
Kaj morate vedeti pred nakupom.
Velikosti.Naše steklokeramične in indukcijske kuhalne plošče so na voljo v naslednjih širinah: 30 cm (domino), 60 cm, 70 cm, 80 cm in 90 cm.
Kuhalne cone.Kuhalna plošča s kombiniranimi kuhališči zagotavlja maksimalno prilagodljivost in vsestranskost kuhanja. Lahko sprejme celo velike pekače.
Oblikovanje.Montaža poravnana z delovno ploščo, brez okvirja ali z okvirjem, izberite obliko, ki ustreza vaši estetiki in specifikacijam kuhinje.