Zgodovina hišnih aparatov Bosch.

Nekaj, kar se tekom časa ne spremeni: naše prizadevanje k nenehnemu izboljševanju.

Hišni aparati Bosch že generacije skrbijo za lažje vsakdanje življenje: ti izjemno nezahtevni pomočniki nenehno izpolnjujejo najvišje zahteve svojih lastnikov. Že približno poldrugo stoletje opravljajo številna dolgočasna opravila v prav tako številnih gospodinjstvih – preprosto zato, da bi nam prihranili čas, ki ga potrebujemo za izboljšanje kakovosti našega življenja.

Stavba tovarne v jeseni poleg fotografije s pogledom na varilno linijo.

Najsodobnejša proizvodnja po vsem svetu.

Od leta 2020 se hišne aparate Bosch proizvaja po vsem svetu. 40 proizvodnih enot se nahaja v Evropi, Združenih državah Amerike, Latinski Ameriki in Aziji. Po zaslugi močnega globalnega omrežja, ki vključuje prodajo, proizvodnjo in storitve, Bosch kupcem po vsem svetu nudi premišljeno zasnovano nemško tehnologijo.

Bel kuhinjski otok z vgrajeno prezračevalno kuhalno ploščo, ki vpija paro iz dušene zelenjave.

Elegantna kombinacija kuhinjske plošče in nape.

Kombinirana moč indukcijskega kuhanja in tehnologije prezračevanja v naših inovativnih kuhalnih ploščah vam omogoča, da kuhate in odvajate paro z ene same elegantne površine. Ta vitka rešitev odpravi potrebo po ločeni napi – in hkrati sprosti prostor nad glavo. Naša kuhalna plošča s prezračevanjem je popolna za kuhinjske otoke ali kuhinje s poševnim stropom in kupcem, ki načrtujejo novo kuhinjo, prinaša zelo želeno prilagodljivost.

Robert Bosch s člani osebja v Stuttgartu poleg slike sodobnega razstavnega prostora.

Praznujemo 130 let!

Daljnjega leta 1886 je Robert Bosch skupaj z le dvema partnerjema odprl trgovino v nemškem Stuttgartu. Leta 2016 praznuje obletnico podjetja že 375.000 zaposlenih po vsem svetu. V teh 130-ih letih na kakovosti osnovanega inženiringa se je podjetje razvilo v eno od največjih v Nemčiji in zdaj deluje v več kot 150-ih državah. Resnično zgodba o uspehu.

Wi-Fi podprtost: povezani aparati s tehnologijo Home Connect.

S funkcijo HomeConnect Bosch omogoča uporabnikom, da s svojimi hišnimi aparati upravljajo, tudi ko jih ni doma. Tudi po lansiranju leta 2015 naša paleta aparatov s povezavo Wi-Fi še naprej raste: zadnja inovacija, kot je Object Recognition, vam prikaže najboljše mesto v hladilniku za sadje in zelenjavo. Connect Dry npr. omogoča, da vaš pralni stroj posreduje podatke, kot sta količina in vlažnost vašega perila, tako da lahko sušilni stroj nemudoma izbere idealen program sušenja.

Torta, ki se peče v pečici Serije 8.

Sanjska pečica: kuha in peče do popolnosti.

Leta 2014 so pečice z dodatkom funkcij PerfectBake in PerfectRoast dobile pametno posodobitev. Novo razvite senzorsko nadzorovane funkcije pečico natančno obveščajo, kako napredujejo jedi. Avtomatsko prilagajanje tipa toplote, časa in temperature vam zagotavlja popolne rezultate pri vsakem obroku.

Inovacije v fotografijah: plinska kuhalna plošča s sistemom FlameSelect, odprt hladilnik s predali VitaFresh in sušilni stroj s funkcijo AutoClean.

Ustvarjalne inovacije so del naše DNK.

Bosch je nov rekord pri inovacijah dosegel leta 2012. S skoraj 90.000-imi aktivnimi patenti in patentnimi prijavami v Skupini je podjetje zasedlo vodilen položaj med najbolj inovativnimi podjetji na svetu.

Odprt pomivalni stroj, v katerem je bleščeča keramika in plastična posoda.

PerfectDry s tehnologijo Zeolith®.

Strast podjetja Bosch do podrobnosti je globoko ukoreninjena. Tudi plastične posode, ki se težko posušijo, se ne morejo kosati z našo najnovejšo tehnologijo pomivalnih strojev. PerfectDry uporablja naravni mineral Zeolith®, s katerim veže vlago in jo pretvarja v topel zrak. Zrak se nato enakomerno porazdeli in posodo po zaslugi 3D pretoka zraka suši hkrati učinkovito in nežno. Popolnoma posušena posoda.

Dodajanje tekočega pralnega sredstva v prekat pralnega stroja s polnjenjem spredaj.

Izredno natančno delovanje – pri odmerjanju pralnega sredstva.

Naše izdelke nenehno izboljšujemo. Ker je ročno odmerjena količina pralnega sredstva v devetih od desetih primerov napačna, izdelujemo pralne stroje, s katerimi je odmerjanje pralnega sredstva lažje. Nova tehnologija i-DOS avtomatsko doda količino tekočega pralnega sredstva, ki ustreza tipu in količini vašega perila – z neverjetno natančnostjo. To je dobro tako za vaše perilo kot za okolje.

Izogibamo se uporabi vseh nepotrebnih stvari. Toplogrednih plinov, na primer.

V 90-ih letih prejšnjega stoletja se je svet vse bolj pričel zavedati potrebe po trajnostnih načinih, s katerimi bi zaščitili okolje. Ravno v tem obdobju je Bosch na tem področju že postavljal standarde in pričel hladilnike v Nemčiji, Grčiji in Španiji proizvajati povsem brez CFC in FC.

Sadju in zelenjavi podaljšamo rok trajanja.

V letu 1989 se je na trgu pojavila še ena inovacija Bosch: tehnologija hlajenja pri 0 °C. Od tedaj ostajata sadje in zelenjava v naših hladilnikih sveža in čvrsta dlje časa.

En hišni aparat, veliko možnosti.

Osemdeseta leta so prinesla povsem nov način življenja – z višjimi pričakovanji od vsakodnevnega življenja kot kdaj koli prej. Vključno s hišnimi aparati. Bosch je znake časa nemudoma prepoznal in široko paleto funkcij kmalu združil v enem samem aparatu. Prav nič ni presenetljivo, da smo prvi vgradni štedilnik z vgrajeno mikrovalovno pečico in večnamensko pečico s samočistilno tehnologijo izdelali mi.

Od ničle do stanja pripravljenosti v le nekaj minutah.

Sedemdeseta so bila desetletje pospeškov: čas je postal vse večja dragocenost. Za vse. Zato je Bosch leta 1973 s pomočjo prve mikrovalovne pečice pričel podpirati zaposlene ženske – seveda tudi v prid preostalim članom družine.

Navodila za uporabo pralno-sušilnega stroja poleg barvite kratke obleke brez rokavov.

Pralni in sušilni stroj končno postaneta eno.

Da bi lahko brez premora oprali in posušili hlače na zvonec, mini krila in srajce iz poliestra, ki so bili v 60-ih letih moderni, smo razvili prvi kombinirani pralno-sušilni stroj s programom brez ustavljanja.

	Naslovnica in stran starega kataloga, ki prikazuje male hišne aparate Bosch.

Mali hišni aparati z ogromnim učinkom.

Sušilne kape za lase, električne zobne ščetke, sesalniki in še veliko drugih aparatov Bosch poskrbi za lažje življenje v 70-ih letih. Za zajtrk si je zdaj mogoče povsem enostavno pripraviti popolno kuhano jajce, in sicer po zaslugi prvega kuhalnika za jajca Bosch, ki se v 70-ih letih pojavi na trgu.

Od zdaj naprej je ročno pomivanje posode preteklost.

V 60-ih letih se vloge spremenijo in za ženske ni več nič nenavadnega, da hodijo v službo. Mi jim pomagamo, da bi lažje opravile hišna opravila. Prvi pomivalni stroj, ki ga izdela podjetje Bosch hišni aparati, konča obdobje napornega ročnega pomivanja. Prihrani čas, delo in vodo. In vedno poskrbi za sijajne rezultate.

Pranje, ožemanje, izpiranje – povsem avtomatsko.

Serijska proizvodnja prvega pomivalnega stroja Bosch se prične leta 1958. Posledično postane perilo vse bolj postranska tema.

Prvi kuhinjski aparat Bosch.

V sodobna gospodinjstva prihaja vse več električnih aparatov. V tem času damo na trg naše prve kuhinjske aparate. »Neuzeit I« zna mešati, gnesti, sekljati, strgati, pasirati, mleti in ribati. Aparat ženskam prihrani marsikatero kuhinjsko opravilo ter poskrbi za veliko lažje kuhanje in peko.

Lep že takrat, prava klasika še danes.

Bosch lansira hladilnik, ki požanje uspeh po zaslugi smiselne porabe prostora v hladilniku in velikega prostora za zamrzovanje. Za njegovo veliko popularnost je prav tako zaslužen dizajn modelov slimline. Klasični dizajn je mogoče v številnih gospodinjstvih najti še danes – opremljen z najsodobnejšo tehnologijo, seveda.

Novo poglavje naše zgodbe o uspehu. Prvi električni hladilnik Bosch.

Leta 1933 naš hišni aparat prvič predstavimo v Nemčiji. Majhen električni hladilnik Bosch je imel kapaciteto 60 litrov in je bil v tistem času še okrogle oblike.

Prihodnost hišnih aparatov. Vse se prične tukaj.

Do leta 1929 ima korporacija Bosch že več kot 10.000 zaposlenih in deluje po vsem svetu – a tedaj le na področju motornih vozil in industrijske tehnologije. Pod vplivom velike gospodarske krize v poznih 20-ih letih se prične odkrivati nova poslovna področja. To vključuje predvsem cenovno dostopne električne hišne aparate, ki jih je bilo prej moč najti le v velikih gospodinjstvih in trgovskih obratih.

Prva delavnica Roberta Boscha postavi temelje za podjetje Bosch hišni aparati.

Z ustanovitvijo delavnice za precizno mehaniko in električni inženiring Robert Bosch v Stuttgartu postavi temelje naše zgodbe o uspehu. Zanj je bila misel na to, da ne bi vedno proizvedel le najboljšega, nevzdržna. Robert Bosch se je vedno držal načela, da je pošteno delo bolj pomembno od trenutnega dobička. Zato so naši proizvodi že skoraj 130 let sinonim za brezkompromisno kakovost, tehnično dovršenost in absolutno zanesljivost.

MyBosch

Brezplačno se registrirajte in si zagotovite številne ugodnosti.

Servis

Izjemna pomoč strankam – pred in po nakupu.

01 583 07 00

Svetovanje

Za informacije in nasvete v zvezi z nakupom in uporabo hišnih aparatov smo, od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro, dosegljivi na brezplačni telefonski številki.

080 1691

Prodajna mesta

Poiščite prodajno mesto v vaši bližini.