Informacije o varovanju osebnih podatkov

Razdelek 1: Uvod in splošne informacije

Informacije o varovanju podatkov Enostavno in jedrnato
O nas in naši spletni strani
BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje, Savinjska cesta 30, 3331 Nazarje, upravlja to spletno stran. Če želite stopiti v stik z nami, uporabite kontaktne informacije, navedene na strani Informacije o podjetju. Naše kontaktne informacije so vam na voljo na strani Informacije o podjetju
Naša temeljna načela
Varovanje vaših podatkov obravnavamo zelo resno. Vaši podatki se zato obdelujejo z veliko pozornostjo in strogo v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju podatkov. Zato smo za zaščito vseh naših spletnih strani pred tveganji, prisotnimi pri obdelavi osebnih podatkov, sprejeli organizacijske in tehnične varnostne ukrepe. Te določbe pa morajo upoštevati tudi naši partnerji, ki nam omogočajo zagotavljanje te spletne strani. Mi in naši partnerji uporabljamo najnovejše tehnične zaščitne ukrepe za zaščito vaših podatkov
Kaj beležimo kot standardno
Vsa področja naše spletne strani, ki niso zaščitena pred dostopom, lahko uporabljate brez razkritja svoje identitete. Standardno beležimo vsako uporabo naše spletne strani, da preprečimo napade, odpravimo napake in raziščemo varnostne incidente. Več o naših podatkih beleženja najdete v razdelku »Kako obdelujemo vaše podatke«.
Katera dovoljenja imamo za obdelavo vaših podatkov
Spoštujemo vašo zasebnost. Posledično obdelujemo vaše podatke samo, ko nam je to dovoljeno. Na koncu teh informacij boste našli povzetek ustreznih zakonskih pooblastil, na katerih temelji naša obdelava podatkov. Seveda nam lahko daste tudi dovoljenje za obdelavo vaših podatkov, tako da se odločite za obdelavo podatkov na našem spletnem mestu. V drugih primerih obdelujemo vaše podatke, ker nam to dovoljuje zakonodaja. Če na primer oddate prek naše spletne strani naročilo, nam je dovoljeno, da obdelamo vaše podatke, da lahko izpolnimo to sklenjeno pogodbo. Enako velja za uporabo drugih storitev na naši spletni strani, ki zahtevajo obdelavo vaših podatkov. Prav tako nam je dovoljeno, da obdelujemo vaše podatke, kadar imamo za to upravičen interes. Eden od primerov tega je beleženje podatkov, ki smo jih zbrali, da bi med drugim lahko zagotovili delovanje naše spletne strani brez napak (vključno s tehnično podporo spletnega mesta). V vsakem primeru vas bomo obvestili o ustrezni obdelavi vaših osebnih podatkov in seveda bodo pri vsaki takšni obdelavi vedno upoštevani vaši interesi. Če imate vprašanja glede svojih osebnih podatkov, lahko svoje pravice v zvezi z obdelavo vaših podatkov najdete v zadnjem razdelku teh informacij o varovanju podatkov.

V naslednjem razdelku je navedeno, katera dovoljenja uporabljamo in kdaj točno jih uporabljamo. Podrobnejše informacije o tem, kako se vaši podatki zbirajo, obdelujejo in uporabljajo na naši spletni strani (tj. vrsta, obseg in namen obdelave podatkov), najdete v istem razdelku.

Kaj morate še vedeti:
Uporabniki, mlajši od 16 let, nam lahko posredujejo svoje osebne podatke samo s soglasjem njihovih staršev ali zakonitega skrbnika. Veljavna zakonodaja o varovanju podatkov, ima lahko glede tega različno starostno mejo.

Naše spletno mesto lahko vsebuje povezave do spletnih strani, ki jih ne upravljamo mi. Sami nimamo vpliva na to, kako se obdelujejo vaši podatki na teh spletnih straneh ali na njihovo skladnost z določbami o varovanju podatkov. Upoštevajte njihove informacije o varovanju podatkov.
Vaše podatke obdelujemo samo, ko nam je to dovoljeno

Razdelek 2: Obdelovanje podatkov na spletni strani

Kako obdelujemo vaše podatke (predstavitev spletne strani, dnevniki, piškotki, sledenje itd.) V tem razdelku opisujemo, katere podatke obdelujemo med uporabo naše spletne strani, vključno s storitvami, ki jih ponujamo in za katere se uporabljajo ti podatki.
Predstavitev spletne strani, podatki dnevnika
Za prikaz spletnega mesta v spletnem brskalniku uporabljamo različne tehnične naprave, s katerimi zagotovimo, da so vse vsebine (besedilo, slike, videoposnetki itd.) vedno posodobljene. Da bi zagotovili, da je vaša uporabniška izkušnja, zlasti hitrost nalaganja spletne strani, vedno boljša, uporabljamo tudi ponudnike tehničnih storitev, ki nam omogočajo, da zagotovimo vsebino, potrebno za predstavitev spletne strani (tako imenovana »omrežja za dostavo vsebin« ali CDN). Ti ponudniki tehničnih storitev CDN delujejo v našem imenu in so z ustreznimi pogodbami vezani na upoštevanje naših navodil. Tako zbrani podatki bodo uporabljeni le za prikaz vsebine spletne strani v vašem spletnem brskalniku in bodo v obsegu dostave izbrisani takoj po vmesnem shranjevanju.

Zaradi tehničnih razlogov vaš spletni brskalnik vsakič, ko dostopa do naše spletne strani, samodejno pošlje informacije na naš spletni strežnik (tj. dnevniški podatki). Nekatere od teh podatkov hranimo v dnevniških datotekah, kot na primer:

• datum dostopa
• čas dostopa
• URL spletne strani
• različica uporabljenega protokola HTTP
• dostopane datoteke
• obseg prenesenih podatkov
• vrsta in različica spletnega brskalnika
• vrsta operacijskega sistema
• naslov IP (anonimiziran)

Dnevniški podatki ne vsebujejo osebnih podatkov. Ko je potrebno, analiziramo samo dnevniške podatke, predvsem z namenom, da odpravimo napake pri delovanju naše spletne strani ali razjasnimo varnostne incidente. Te dnevniške podatke hranimo za nedoločen čas.

Morda moramo zbrati dodaten naslov IP naprave ter dnevniške podatke, da odpravimo napake ali ohranimo dokaze o varnostnem incidentu. Ko je napaka odpravljena, ali je varnostni incident v celoti razjasnjen, ali če prvotni namen obdelave zaradi drugih dejavnikov ne obstaja več, izbrišemo te podatke. V primeru varnostnega incidenta bomo dnevniške podatke posredovali preiskovalnim organom za vsak primer posebej, in sicer v dovoljenem in potrebnem obsegu.

Take dnevniške podatke hranimo ločeno od drugih zbranih podatkov, ki se nanašajo na uporabo naše spletne strani.
Tukaj navedeni podatki so potrebni za zagotavljanje spletne strani, vključno s tam ponujenimi storitvami in za varno uporabo spletne strani ter njenih storitev.
Registracija na naši spletni strani
Registracija na naši spletni strani

Za uporabo različnih storitev, se na naši spletni lahko registrirate. Kot del postopka registracije zberemo in obdelamo naslednje podatke:

Obvezni podatki:
• Naziv
• Ime in priimek
• Polni naslov
• Telefonska številka
• Elektronski naslov
• Geslo

Neobvezni podatki:
• Mobilna telefonska številka
• Datum rojstva
• Kako ste nas našli
• Strinjanje s prejemanjem oglasnih sporočil ter možnostjo preklica

Podatke registriranih uporabnikov hranimo, dokler uporabnik ne izbriše svojega računa. Registrirani uporabniki lahko kadar koli izbrišejo svoje račune prek nastavitev svojega uporabniškega računa. Uporabniški račun prav tako omogoča uporabnikom, da kadarkoli spremenijo ali izbrišejo določene informacije, posredovane ob registraciji.
Registrirani uporabniki lahko dostopajo do dodatnih storitev in ponudb
Udobna registracija (možnost prijave prek družbenih omrežij)
Za registracijo na naši spletni strani lahko uporabite tudi udobno registracijo (ali možnost prijave prek družbenih omrežij). Ta možnost je na voljo za različna družbena omrežja. Za namene registracije boste preusmerjeni na spletno stran ustreznega družbenega omrežja, kjer se lahko registrirate s svojimi dostopnimi podatki. S tem bo vaš uporabniški račun družbenega omrežja povezan z uporabniškim računom na naši spletni strani. Med vzpostavitvijo te povezave samodejno prejmemo podatke iz vašega družbenega omrežja, potrebne za registracijo. Iz informacij o varstvu podatkov in pogojev uporabe ustreznega družbenega omrežja lahko ugotovite, kateri podatki iz vašega družbenega omrežja se prenesejo k nam. Za zagotavljanje naših storitev hranimo in obdelujemo iz teh podatkov samo vaše ime in e-poštni naslov.

Če povežete oba uporabniška računa, se vam ni treba več registrirati na našem spletnem mestu, če ste se že registrirali v svojem družbenem omrežju. V internetnem brskalniku je nastavljen ustrezni piškotek in uporabljen pri naslednjem obisku spletnega mesta.

Podatke, shranjene v okviru udobne registracije, uporabljamo izključno za izvajanje storitev našega spletnega mesta, predvsem možnosti prijave prek družbenih omrežij. Podatke registriranih uporabnikov hranimo do izbrisa uporabniškega računa. Registrirani uporabnik lahko kadar koli izbriše svoje račune prek nastavitev svojega uporabniškega računa. Uporabniški račun omogoča tudi spreminjanje ali brisanje določenih podatkov, vnesenih med registracijo.
Vzpostavitev stika z nami
Če nas kontaktirate izven konkretnega pogodbenega razmerja (npr. za naročilo) ali registracije, nudimo preko naših spletnih strani različne, tudi povsem tehnične možnosti vzpostavitve stika, vključno z možnostjo, da nas kontaktirate npr. prek (avtomatiziranega) klepeta.

Da bi lahko ob vzpostavitvi stika obdelali vašo specifično zahtevo, vas lahko prosimo, da predložite osebne podatke. To vključuje na primer vaše ime in e-poštni naslov ter druge informacije, na primer predmet vaše zahteve in vaše sporočilo. Neobvezno lahko zahtevamo poštni naslov in/ali telefonsko številko. Zahtevane podatke zbiramo zato, da bomo lahko ustrezno obravnavali vašo zahtevo.

Osebni podatki, ki so nam posredovani na ta način, se uporabljajo izključno za namene, za katere nam jih posredujete, ko nas kontaktirate – predvsem za obdelavo vaše zahteve. Podatki ne bodo uporabljeni v druge namene ali posredovani tretjim osebam brez vašega izrecnega soglasja. Iz tega so izključene osebe in podjetja (npr. lokalno podjetje za zagotavljanje storitve), ki sodelujejo pri komunikaciji in odgovarjanju na zahtevo, kolikor je to potrebno za obdelavo vaše zahteve. Če ni zakonskih obveznosti glede shranjevanja, bodo vaši osebni podatki po obdelavi zahteve izbrisani.
Če nas kontaktirate, bomo vaše podatke uporabili le za obdelavo vaše zahteve.
Uporaba naše spletne strani kot poslovni partner
Svojim poslovnim partnerjem ponujamo na naši spletni strani različne storitve in informacije za lažje poslovne odnose. Poleg informacij o izdelkih in tržnega materiala prejmejo naši partnerji prek naše spletne strani dostop do obsežne ponudbe storitev sodelovanja in/ali obdelave naročil.

Dostop do določenih področij vsebine na naši spletni strani je omejen na registrirane poslovne partnerje. Praviloma poteka registracija za portal poslovnih partnerjev prek naše partnerske spletne strani www.tradeplace.com. V nekaterih državah je mogoča neposredna registracija na naši splošni spletni strani. Za dostop do vsebine za poslovne partnerje na naši spletni strani je potreben obstoječi poslovni odnos z nami.

Med uporabo naše spletne strani kot poslovni partner obdelujemo samo matične podatke partnerja, vključno z zgodovino prejšnjih poslovnih odnosov, pa tudi osebne podatke v vsebini, ki nam jo omogočite prek storitev (npr. prek storitve Teamspace).

Če izkoristite našo možnost dostave na dom, obdelujemo tudi naslov za dostavo zadevnega končnega kupca (ime in priimek, polni poštni naslov, telefonska številka). V času aktivnega poslovnega odnosa ne brišemo podatkov o poslovnih partnerjih in podatkov o transakcijah.

Samoumevno je, da vam bomo na zahtevo posredovali informacije o podatkih, ki jih hranimo o vas. Prav tako bomo na zahtevo z veseljem popravili netočne podatke ali izbrisali podatke, ki jih imamo o vas, pod pogojem, da zadevno brisanje ni prepovedano v skladu z našimi pravnimi obveznostmi glede hranjenja določenih informacij. Za posredovanje takšne zahteve uporabite kontaktne podatke, ki so navedeni na koncu teh informacij o varovanju podatkov.
Vsebina in storitve na tej spletni strani podpirajo naše poslovne odnose z našimi poslovnimi partnerji
E-novice
Naša spletna stran ponuja možnost prijave na naše e-novice. Za preverjanje, ali se je lastnik e-poštnega naslova dejansko prijavil na prejemanje e-novic, uporabljamo postopek dvojne prijave. Prijava na e-novice je uspešna le, če je lastnik e-poštnega naslova izrecno potrdil aktiviranje e-novic s klikom na povezavo v potrditvenem e-poštnem sporočilu. Za namene dokazovanja beležimo zaključek posameznih stopenj dvojne prijave.

V okviru našega pošiljanja e-novic uporabljamo orodja za analizo, da prilagodimo naše novice vašim potrebam ter za namene oglaševalskih ciljev in tržnih raziskav. V ta namen zbiramo in obdelujemo podatke o vaši uporabi naših e-novic. Ko odprete naše e-novice, se z našimi strežniki poveže datoteka v e-poštnem sporočilu (tako imenovani spletni svetilnik). To nam omogoča, da ugotovimo, ali so bile e-novice odprte in katera vsebina je bila v tem primeru kliknjena. Poleg tega zbiramo tehnične podatke o vaši končni napravi, s katerimi je naložena vsebina e-novic (npr. čas nalaganja, vrsta brskalnika in operacijski sistem). Te podatke uporabljamo izključno za statistično analizo naših pošiljanj e-novic.

Če se naročite na prejemanje naših e-novic in zato s tem soglašate, da vam bodo poslane, se vaši podatki uporabljajo izključno za pošiljanje e-novic in analizo vaše uporabe e-novic. To soglasje lahko kadarkoli prekličete. Ustrezna povezava je vključena v vsako kopijo naših e-novic. V naši podatkovni bazi bomo zabeležili dejstvo, da ste se odjavili z e-novic.
Sodelovanje v nagradnih igrah/natečajih
Ko se prijavite na nagradno igro/natečaj, shranimo in uporabimo podatke, ki jih posredujete, da lahko izvedemo nagradno igro/natečaj in nadaljnje spremljanje. Podatki, ki jih zbiramo v ta namen, so odvisni od obrazca za registracijo na zadevni strani dogodka.

Vaši podatki se izbrišejo, ko niso več potrebni za izvedbo nagradne igre/natečaja ali nadaljnjega spremljanja.
Sodelovanje v anketah/ocenjevanjih izdelkov
Na spletnem mestu izvajamo ankete. Te ankete na splošmo potekajo anonimno. Če v izjemnih primerih med izvajanjem ankete pridobimo nekatere vaše podatke, jih bomo shranili in uporabili za namen izvajanja in spremljanja ankete. Katere podatke zberemo v ta namen, je odvisno od same ankete. Vaše podatke bomo izbrisali takoj, ko jih ne bomo več potrebovali za namene ankete in nadaljnje obdelave.

Na našem spletnem mestu lahko objavite tudi mnenja o nekaterih izdelkih. Podatke, ki jih zberemo za ta namen, je mogoče najti na obrazcu za ta namen. Mnenja in druga uporabniško ustvarjena vsebina bodo objavljena na našem javno dostopnem spletnem mestu ali v aplikacijah za mobilne naprave. Te podatke lahko bere, zbira in uporablja naš ponudnik storitev za zbiranje mnenj Bazaarvoice, njegove podružnice, povezana podjetja, dobavitelji ter stranke skladno z njegovim pravilnikom o zasebnosti. Prav tako upoštevajte, da Bazaarvoice za zagotavljanje storitev za stranke (vključno z odkrivanjem prevar in analizami) uporablja tudi naslednjo tehnologijo in z njo pridobljene informacije:
• Piškotki. Bazaarvoice uporablja lastne piškotke in piškotke drugih ponudnikov v omrežju Bazaarvoice Network. Bazaarvoice uporablja piškotke za združevanje vaših podatkov na več spletnih mestih. Uporabo piškotkov lahko upravljate na ravni posameznega brskalnika. Opomba: Če se odločite, da piškotke onemogočite, lahko omejite uporabo nekaterih funkcij spletnega mesta ali storitve.
• Podatki o natančni lokaciji: Če je ta funkcija omogočena (denimo v aplikaciji za mobilne naprave), bodo ob vašem izrecnem dovoljenju morda zbrani podatki o vaši natančni lokaciji. Storitve na podlagi lokacije lahko kadar koli onemogočite tako, da spremenite nastavitev v posamezni napravi.
• Zbiranje v več napravah: Vaši podatki se morda zbirajo v vseh napravah in brskalnikih, s katerimi dostopate do omrežja Bazaarvoice Network.
Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov je naš zakoniti interes skladno s členom 6, oddelek 1, odstavek 1, točka f. uredbe GDPR, kar vključuje (vendar ni omejeno na) naslednje:
• omogočanje ogleda mnenj na našem spletnem mestu;
• uporabo storitev za pridobivanje mnenj,
• analiziranje učinkovitosti delovanja naših sistemov ter iskanja in odpravljanja napak;
• preprečevanje goljufiv mnenj.
Če to vključuje piškotke ali druge tehnologije, z uporabo katerih ste se strinjali, je pravna podlaga za našo obdelavo vaših osebnih podatkov odvisna od vašega soglasja.
Naše strani na družbenih omrežjih
Varovanje vaše zasebnosti pri obdelavi osebnih podatkov je za nas pomembno. Prenesene osebne podatke, ki jih zbiramo med obiskom naše zadevne spletne strani na družbenem omrežju (npr. na Facebooku, Instagramu/Pinterestu), obdelujemo zaupno in le v skladu z zakonskimi določbami.

Za obdelavo vaših podatkov prek naše strani družbenega omrežja je odgovoren upravljavec te strani (glejte primere spodaj) skupaj z nami. Kar zadeva obdelavo teh podatkov znotraj naše odgovornosti, smo vam na voljo v primeru vseh vprašanj glede varstva podatkov in uveljavljanja vaših pravic v skladu s temi informacijami o varstvu podatkov.

Obdelava podatkov s strani storitev družbenih omrežij

Procesi storitev družbenih omrežij obdelajo vaše osebne podatke takoj, ko obiščete našo stran na družbenem omrežju. Obdelava je na primer povezana z naslednjimi postopki uporabe:
• Ogled strani ali objave ali videoposnetka na strani
• Naročanje ali odjava s strani
• Označitev strani ali objave z »Všeč mi je« ali »Ni mi več všeč« ali podobnimi funkcijami
• Priporočitev strani v objavi ali komentarju
• Komentiranje, deljenje z drugimi ali odgovarjanje na objavo na strani (vključno z vrsto odziva)
• Skrivanje prispevka strani ali prijava kot neželena pošta
• Klik na drugi spletni strani na ponudnika družbenega omrežja ali na spletni strani zunaj ponudnika družbenega medija na povezavo, ki vodi do strani.
• Premik miške nad imenom ali sliko profila strani, da si ogledate predogled vsebin na strani.
• Uporaba funkcij ponudnika družbenega omrežja, kot so spletna stran, telefonska številka, gumb »Načrtuj pot« ali kateri koli drug gumb na strani.
• Informacija, ali je prijava opravljena prek računalnika ali mobilne naprave.

V naslednjih smernicah za varstvo podatkov ponudnika družbenih omrežij lahko preverite, katere osebne podatke zbira ponudnik družbenih omrežij, kako se obdelujejo in katere pravice do varstva podatkov imate do ponudnika družbenih omrežij. Na obdelavo podatkov s strani ponudnika družbenih omrežij po opravljeni anketi nimamo vpliva.

Obdelava podatkov z naše strani

Na spletni strani, ki nam jo zagotovi ponudnik družbenih omrežij, nam ponudnik družbenih omrežij omogoča dostop do naslednjih kategorij podatkov:
• Ponudnik družbenih omrežij nam omogoča dostop do statističnih analiz, ki zagotavljajo informacije o uporabi naše spletne strani na družbenih omrežjih. Analize, ki so nam dostopne, nam ne omogočajo individualne analize vedenja uporabnikov. Ogledamo si lahko samo zbrane podatke (na primer število zadetkov, všečkov, sledilcev, regijo izvora, starostno skupino, spol itd.), ki nam podajo podatke o naši publiki in uporabi naše spletne strani na družbenih omrežjih. Podatki posameznega uporabnika, na katerem temeljijo analize, nam niso poslani.
• Za stran družabnih omrežij ali za posamezne objavljene članke lahko določimo ciljno skupino, ki naj bo dosežena. Nastavitev temelji na splošnih parametrih (npr. starostna skupina, jezik, regija, interesi), ki jih lahko uporabimo za uskladitev naše vsebine z določenimi skupinami. Na podlagi podatkov, ki nam jih je posredoval ponudnik družbenih omrežij, nam ni omogočeno nagovarjanje ali identificiranje posameznih oseb.
• Če nas kontaktirate neposredno prek ponudnika družbenih omrežij ali na kakršen koli drug način komunicirate z nami in zavestno posredujete osebne podatke (npr. neposredno mreženje z našo stranjo na družbenih omrežjih), te osebne podatke shranimo in obdelujemo za namene, za katere ste nam jih posredovali.
• Te podatke obdelujemo izključno z namenom, da vsebina na naši strani na družbenih omrežjih doseže želeno ciljno skupino in da bolje razumemo ter optimiziramo uporabo naše strani na družbenih omrežjih.

Poleg tega ne moremo vplivati na obdelavo podatkov (za zagotavljanje teh podatkov protitočno) s strani ponudnika družbenih omrežij).
Informacije, kateri osebni podatki se zbirajo od posameznega ponudnika družbenih omrežij, kako se obdelujejo in katere pravice do varstva podatkov imate do posameznega ponudnika družbenih omrežij, najdete v naslednjih smernicah za varstvo podatkov posameznega ponudnika družbenih omrežij:
a) Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, Kalifornija 94304, ZDA; http://www.facebook.com/policy.php; Facebook upošteva zasebnostni ščit EU-ZDA.
b) Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, Kalifornija 94103, ZDA; https://twitter.com/privacy. Twitter upošteva zasebnostni ščit EU-ZDA.
c) Instagram, provided by Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irska, https://help.instagram.com/519522125107875
d) Pinterest Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irska, https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy
e) Snapchat za države članic Evropske unije (EU), Evropskega gospodarskega prostora (EGP) in Švico: SNAP GROUP LIMITED 7-11 Lexington Street, London, Združeno kraljestvo, W1F 9AF in za vse druge države: SNAP Inc, 2772 Donald Douglas, Loop North Santa Monica, CA 90405 United States, ZDA. SNAP Inc upošteva zasebnostni ščit EU-ZDA.
f) LinkedIn za države članic Evropske unije (EU), Evropskega gospodarskega prostora (EGP) in Švico: LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irska in za vse druge države: LinkedIn Corporation, 1000 W. Maude Avenue, Sunnyvale, CA 94085, ZDA. LinkedIn Corporation upošteva zasebnostni ščit EU-ZDA.
g) Xing SE, Dammtorstrasse 30, 20354 Hamburg, Nemčija, https://privacy.xing.com/en/privacy-policy

Informacije o zasebnostnem ščitu EU-ZDA so na voljo na povezavi https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
Podatki o zasebnosti, ko uporabljate katero od naših spletnih strani na družbenih medijih.
Katere vrste piškotkov uporabljamo in kako delujejo
Piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene v posebnem pomnilniškem območju vašega brskalnika. Vendar pa se piškotkov ne sme uporabljati za zaganjanje programov ali prenos virusov v računalnik. Piškotki so nastavljeni, ko obiščete našo spletno stran, ali pa piškotek nastavi tako imenovana koda slikovnih pik/spletni svetilnik. Piškotke lahko prebere samo spletni strežnik iste domene, iz katere so bili prvotno nastavljeni.

Našo spletno stran lahko pregledujete tudi brez piškotkov. Spletni brskalniki so običajno nastavljeni tako, da sprejmejo piškotke. Če želite preprečiti uporabo piškotkov z vašim spletnim brskalnikom, lahko piškotke prek nastavitev spletnega brskalnika izključite ter izbrišete tiste piškotke, ki so že nastavljeni. Funkcije pomoči spletnega brskalnika povedo, kako deaktivirati in izbrisati piškotke v vašem brskalniku. Upoštevajte, da onemogočanje/brisanje piškotkov lahko povzroči, da posamezne funkcije na naši spletni strani ne delujejo več, kot je pričakovano. Spodaj so prikazani piškotki, ki so morda potrebni za nekatere funkcije naše spletne strani. Poleg tega deaktiviranje/brisanje piškotkov vpliva samo na spletni brskalnik, ki je bil uporabljen. Zato je treba deaktivirati/izbrisati piškotke tudi za vse druge spletne brskalnike.

Poleg tega obstajajo različni načini, kako preprečiti nastavitev določenih piškotkov, in sicer tako, da jih izberemo v svoji sledilni pasici ali posamezno pri ustreznemu ponudniku storitev, katerega orodja uporabljamo za določene namene. Na slednje vas opozorimo v neposredni povezavi z ustreznim orodjem.

Piškotki seje

Kot del zagotavljanja naših spletnih strani uporabljamo piškotke seje, ki jih hranimo na vaši napravi, ko obiščete naše spletno mesto – ne glede na vašo izbiro kot dela sledilne pasice – in ki se vedno samodejno izbrišejo, ko zaprete spletni brskalnik (tj. zaprete program). To nam omogoča, da vam na naši spletni strani lahko zagotovimo različne funkcije s pomočjo informacij v piškotkih.

Uporabljamo naslednje piškotke seje, ki jih uporabljamo za določene funkcije, ki ne vsebujejo osebnih podatkov, za naslednje namene:
• zagotovitev brezhibnega predvajanja video ali zvočne vsebine (na primer predvajanje videoposnetkov Vimeo ali YouTube);
• začasno shranjevanje določenih uporabniških vnosov (npr. vsebina nakupovalne košarice ali spletnega obrazca);
• izboljšanje prijaznosti do uporabnika in merjenja statističnega razpona.

Piškotki seje, ki jih uporabljamo za določene funkcije, ki vsebujejo osebne podatke:
• piškotki seje, ki se uporabljajo za začasno identifikacijo ali overjanje uporabnika (npr. z ID-jem seje za začasno shranjevanje vsebine nakupovalne košarice);

Piškotki seje se samodejno izbrišejo, ko je spletni brskalnik zaprt, a najpozneje ob koncu življenjske dobe piškotkov.

Trajni piškotki

Trajni piškotki so piškotki, ki ostanejo shranjeni v vaši napravi, tudi potem, ko ste zaprli spletni brskalnik. Informacije v teh piškotkih uporabljamo za zagotavljanje priročnih funkcij na naši spletni strani (npr. za shranjevanje določenih uporabniških nastavitev, ali za iskanje, ali jezikovne nastavitve), za zbiranje vašega uporabniškega vedenja na naši spletni strani, za izboljšanje naše spletne strani (npr. za odkrivanje napak) in za prilagoditev oglaševanja za vas.

Trajni piškotki z osebnimi podatki za zbiranje vašega uporabniškega vedenja se obdelujejo le z vašim soglasjem, ki nam ga daste ob prvem obisku naše spletne strani prek tam prikazane sledilne pasice. Svoje soglasje za obdelavo uporabniškega vedenja lahko kadar koli prekličete tako, da izbrišete vse piškotke, nastavljene v vašem spletnem brskalniku. V tem primeru pa bo morda treba sprejeti novo odločitev o uporabi piškotkov za zgoraj navedeni namen z uporabo sledilne pasice. Prav tako lahko prekličete soglasje za posamezna orodja za spletno analitiko/trženje, kot je prikazano v nadaljevanju.

Podatki iz trajnih piškotkov se shranijo do konca trajanja posameznega piškotka ali dokler ne izbrišete piškotkov.
Naša spletna stran uporablja piškotke in v tem razdelku pojasnjujemo, katere vrste piškotkov uporabljamo in katere podatke ustvarjamo ter obdelujemo.
V nadaljevanju vam podrobno razložimo, katere tehnologije in partnerje uporabljamo za analizo vašega uporabniškega vedenja:
Spletna analitika pri uporabi uporabniških profilov

Orodja za spletno analitiko uporabljamo za namene oglaševanja, tržnih raziskav in za povratne informacije uporabnikov o zasnovi naše spletne strani (in, kjer je primerno, e-novic). V te namene uporabljamo analitične piškotke in/ali JavaScript za zbiranje in obdelavo podatkov o uporabi med vašim obiskom naše spletne strani in vaši uporabi povezav v e-novicah (če so na voljo). Zbiranje podatkov o vaši uporabi in ustvarjanje profila uporabe na podlagi teh podatkov se izvaja z uporabo ID-piškotkov. Vaš naslov IP se takoj po zbiranju ne zbira več ali pa se anonimizira. Zato iz uporabljenega ID-ja ni mogoče neposredno razkriti vaše identitete.

Spodaj najdete dodatne informacije o orodjih za spletno analitiko, ki jih uporabljamo mi in naši partnerji, ter o tem, kako lahko preprečite ali omejite zbiranje in obdelavo podatkov s pomočjo določenega orodja za spletno analitiko.

Adobe Analytics (Adobe Marketing Cloud)

Za spletno analitiko uporabljamo storitev Adobe Audience Manager in Adobe Tracking (»Adobe Analytics«), ki jo ponuja Adobe Systems Software Ireland Ltd., 4-6 Riverwalk, Citywest Business Park, Dublin 24, Irska (»Adobe«). Informacije v zvezi z vašo uporabo naše spletne strani se prenesejo na strežnike Adobe, kjer so analizirane, nato pa vrnjene izključno kot kumulativni podatki. Ti podatki nam omogočajo, da ugotovimo, kako se spletna stran na splošno uporablja. Profilov, ki nastanejo z uporabo, ne združujemo z vašim imenom ali drugimi podatki, ki bi lahko razkrili vašo identiteto, na primer vašim e-poštnim naslovom. Podatke o uporabi shranjuje uporabljena storitev, ki jih uporablja največ 37 mesecev od datuma, ko so bili podatki zbrani.

Zavrnitev: Če želite preprečiti zbiranje vaših podatkov o uporabi, uporabite spletno stran družbe Adobe za zavrnitev. Informacije o tem, kako piškotki Adobe Analytics delujejo in možnost zavrnitve najdete na naslednji povezavi: http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html.

Adobe Test & Target

Adobe Test & Target (storitev, ki jo ponuja Adobe Systems Software Ireland Ltd., 4-6 Riverwalk, Citywest Business Park, Dublin 24, Irska, »Adobe«) deluje na podlagi testov A/B. To pomeni, da je osebi, ki uporablja našo spletno stran, prikazana spletna stran, ki je drugačna od izvirnika (npr. s spremenjenim videzom in vsebino). S primerjanjem obeh različic dobimo informacije o tem, katera različica našega spletnega mesta je uporabnikom bolj všeč. Med uporabo programa Adobe Test & Target informacij, ki jih obdelujemo in se nanašajo na vas, ni mogoče uporabiti za vašo identifikacijo. Prav tako pa je aktivirana tudi anonimizacija IP naslova, kar pomeni, da se je vaš IP naslov skrajšan, preden program Adobe Test & Target izvede nadaljnjo obdelavo. Profilov, ki nastanejo iz tega, ne združujemo z vašim imenom ali drugimi podatki, ki bi lahko razkrili vašo identiteto, na primer vašim e-poštnim naslovom.

Podatke o uporabi shranjuje uporabljena storitev, ki jih uporablja največ 37 mesecev od datuma, ko so bili zbrani podatki.

Zavrnitev: Če želite preprečiti zbiranje vaših podatkov o uporabi, uporabite naslednjo povezavo: http://bsh.tt.omtrdc.net/optout. Informacije o tem, kako piškotki Adobe Test & Target delujejo in možnost zavrnitve najdete na naslednji povezavi: https://www.adobe.com/privacy/opt-out.html.

ChannelSight

Veliko število naših izdelkov lahko kupite neposredno prek ustreznih hiperpovezav (npr. gumb »Kupi prek spleta«) do spletnih trgovin sodelujočih prodajalcev (npr. funkcija »Obišči trgovino prodajalca«). Če sledite hiperpovezavi do izbrane strani izdelka v spletni trgovini prodajalca, uporabljamo za beleženje Javascript kodo in piškotke, da ste kliknili hiperpovezavo in ali ste kupili izdelek v spletni trgovini prodajalca (tj. sledenje preusmeritvam). Podatki o uporabi, zbrani na ta način, se uporabijo za merjenje privlačnosti funkcije »Obišči trgovino prodajalca« in po potrebi za poravnavo provizije v spletni trgovini prodajalca (tj. affiliate marketing oz. trženje s pridruženimi podjetji). Včasih nam spletne trgovine prodajalcev plačajo provizijo, če jim uspešno preusmerimo bodoče kupce in stranke.

Za namene sledenja uporabljamo ponudnika storitev ChannelSight Ltd., Suite 3, Anglesea House, Carysfort Ave., Blackrock, Co. Dublin, Irska (www.channelsight.com). Informacije v zvezi z vašo uporabo funkcije »Pojdi na spletno stran prodajalca« se prenesejo na strežnike ChannelSight, kjer so analizirane, nato pa nam vrnjene, da lahko ovrednotimo trende funkcije »Obišči trgovino prodajalca«.

Upoštevajte, da je zgoraj omenjeno sledenje neposredno povezano s funkcijo »Obišči trgovino prodajalca«, kjer vas bomo neposredno obvestili o nameravani uporabi podatkov. Z uporabo gumba »Obišči trgovino prodajalca« na naši spletni strani dajete soglasje za beleženje vaše uporabe spletne strani in za našo analizo za navedene namene in zlasti za povezano zbiranje podatkov s strani storitve ChannelSight in prodajalca ter posredovanje podatkov iz storitve ChannelSight in prodajalca nam. Podatki o uporabi se izbrišejo, ko niso več potrebni za poravnavo provizij in analizo.

Zavrnitev: Če želite preprečiti zbiranje podatkov o uporabi prek storitve Channelsight, uporabite spletno mesto storitve Channelsight za zavrnitev na naslednji povezavi: https://www.channelsight.com/privacypolicy/

Mouseflow

Za izboljšanje naše spletne strani in storitev, ki jih ponuja, beležimo premike miške in klike naključno izbranih uporabnikov naše spletne strani, pri čemer je vaš naslov IP anonimiziran.

Za zbiranje teh podatkov o uporabi uporabljamo ponudnika storitev Mouseflow ApS, Flaesketorvet 68, 1711 Kopenhagen, Danska.

Profilov, ki nastanejo z uporabo, ne združujemo z vašim imenom ali drugimi podatki, ki bi lahko razkrili vašo identiteto, na primer vašim e-poštnim naslovom. Podatki o uporabi se izbrišejo tri mesece po datumu, ko so bili zbrani.

Zavrnitev: Če želite zavrniti zbiranje vaših podatkov o uporabi, uporabite spletno stran storitve Mouseflow na naslednji povezavi: https://mouseflow.com/opt-out/.
Vaš obisk nam lahko veliko pove o tem, kako privlačna je naša spletna stran in zato uporabljamo orodja za spletno analitiko, ki nenehno izboljšujejo našo spletno stran
Trženje z uporabo »uporabniških profilov«
Na naši spletni strani uporabljamo različna marketinška orodja, če ste nam to dovolili, npr. tako da ste dali svoje soglasje prek sledilne pasice. Ta marketinška orodja nam omogočajo, da vam na naši in drugih spletnih straneh posredujemo informacije o naših izdelkih, ki bi vas med uporabo naše spletne strani lahko zanimale. V ta namen zbiramo in obdelujemo vaše uporabniško vedenje ob obisku naše spletne strani, kot so obiskane strani, vzorci navigacije, kupljeni izdelki in podobni podatki. Zbiranje podatkov o vaši uporabi in ustvarjanje profila uporabe na podlagi teh podatkov se izvaja na podlagi shranjevanja podatkov z uporabo ID piškotka ali drugih tehnologij.

Uporabljamo tudi marketinška orodja partnerjev. Naši partnerji obdelujejo vaše podatke na lastno odgovornost. Spodaj so informacije o tehnologijah in partnerjih, ki jih uporabljamo, ter informacije o tem, kako lahko preprečite zbiranje in obdelavo zgoraj opisanih podatkov. Ločeno se sklicujemo na marketinška orodja za katera smo odgovorni mi.

Ta marketinška orodja temeljijo na načelu, da na svoje spletne strani in na spletne strani drugih proizvajalcev postavimo oglase, ki so pomembni za uporabnike in ki lahko izboljšajo poročila o uspešnosti oglaševalskih akcij ter preprečijo, da bi uporabnik večkrat videl iste oglase. Poleg tega lahko tudi beležimo, ali so bile zahteve za oglase uspešno predvajane (pretvorbe). Tako je na primer, če uporabnik vidi oglas, ki smo ga postavili mi, in pozneje kupi na naši spletni strani nekaj preko istega spletnega brskalnika.

Ko obiščete naše spletno mesto, vaš spletni brskalnik samodejno vzpostavi neposredno povezavo s strežnikom ustreznega ponudnika storitev. S pomočjo te integracije ponudnik storitev prejme informacije, da je bil dostopan ustrezni del naše spletne strani ali da je bil z naše strani kliknjen oglas in nam posreduje zadevne ocene.

Če ste registrirani za storitev zadevnega ponudnika storitev, lahko ta ponudnik dodeli obisk vašemu računu. Tudi če niste registrirani pri zadevnem ponudniku storitev ali niste prijavljeni, se bo vaš IP naslov tehnično posredoval ponudniku storitev kot del prej omenjenega tehničnega postopka, če bo to potrebno za tehnično zagotavljanje storitve. Na primer, nekateri ponudniki storitev ustvarijo uporabniški profil za neregistrirane ali neprijavljene uporabnike, ki niso povezani z računom ponudnika storitev na podlagi posredovanih podatkov. Temu se lahko izognete, če ne dostopate do zadevne vsebine na naši spletni strani (npr. videoposnetki tretjih oseb).

Tehnologijo uporabljamo tudi za izboljšanje kakovosti oglasov. To vključuje, da se oglasi predvajajo samo uporabnikom, ki bi jih lahko zanimali naši oglaševani izdelki in storitve, ali uporabnikom z določenimi, vendar abstraktnimi lastnostmi (tako imenovana »ciljna skupina«).

Spodaj vas obveščamo o ponudnikih takšnih marketinških orodij, ki jih uporabljamo, njihovih predpisih o varstvu podatkov ter o tem, kako lahko – glede na posamezne ponudnike – trajno preprečite zbiranje podatkov o uporabi. Če želite preprečiti uporabo piškotkov z vašim spletnim brskalnikom, lahko piškotke neposredno prek nastavitev spletnega brskalnika tudi izključite ter izbrišete tiste piškotke, ki so že nastavljeni. Upoštevajte, da ta ukrep ne zbriše uporabniških profilov, ki jih je ponudnik že ustvaril, ampak le preprečuje nadaljnje zbiranje uporabniških podatkov.
Google Ad Server

Uporabljamo spletno tržno orodje Google Ad Server (nekoč DoubleClick) podjetja Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (»Google«).

Podatki o uporabi bodo izbrisani po 540 dneh od trenutka zbiranja. Za več informacij o DoubleClick obiščite https://www.google.de/doubleclick, ali splošno politiko zasebnosti podjetja Google: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Spletna tržna orodja Google uporabljamo na lastno odgovornost. V ta namen smo se s podjetjem Google v sporazumu o varstvu podatkov dogovorili, da se podatki naših strank lahko obdelujejo le na podlagi naših navodil, ne smejo biti posredovani tretjim osebam in morajo biti dovolj tehnično zaščiteni.

Zavrnitev: Za trajno preprečitev zbiranja podatkov o uporabi ponuja Google vtičnik za različne spletne brskalnike: http://www.google.com/settings/ads/plugin. Če želite onemogočiti samo oglase na podlagi zanimanj, lahko blokirate piškotke tretjih oseb ali piškotke domene »www.googleadservices.com« ali onemogočite oglase na podlagi zanimanj s pomočjo povezave https://www.google.de/settings/ads
Facebook Pixels and Custom Audiences

Uporabljamo spletno tržno orodje »Facebook Pixels and Custom Audiences« podjetij Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, ZDA, in Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska, če ste prebivalec EU (»Facebook«).

Facebook obdeluje vaše podatke pod lastno odgovornostjo za varstvo podatkov kot del Facebookove politike uporabe podatkov. Podatke o Facebookovih oglasih in Facebook Pixels najdete na naslednjih povezavah: https://www.facebook.com/policy in https://www.facebook.com/business/help/651294705016616

Zavrnitev: Za trajno preprečitev zbiranja podatkov o uporabi uporabite naslednjo povezavo: Povezava za zavrnitev Kot registrirani uporabnik Facebooka lahko tudi nastavite, katere vrste oglasov naj se vam prikazujejo na Facebooku. Kliknite na naslednjo povezavo: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
Google Ads & Remarketing

Ta spletna stran uporablja spletno tržno orodje »Google Ads & Remarketing« podjetja Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (»Google«). Google upošteva zasebnostni ščit EU-ZDA, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Spletna tržna orodja Google uporabljamo na lastno odgovornost.

Piškotki, uporabljeni v tej storitvi, običajno izgubijo svojo veljavnost po 30 dneh in niso namenjeni vaši identifikaciji. Google nam zgolj zagotavlja statistične ocene. Google obdela vaše podatke v skladu z Googlovo politiko uporabe podatkov. Več informacij najdete na naslednji povezavi: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy

Zavrnitev: Za trajno preprečitev zbiranja podatkov o uporabi ponuja Google vtičnik za različne spletne brskalnike: http://www.google.com/settings/ads/plugin. Če želite onemogočiti samo oglase na podlagi zanimanj, lahko blokirate piškotke tretjih oseb ali piškotke domene »www.googleadservices.com« ali onemogočite oglase na podlagi zanimanj s pomočjo povezave https://www.google.de/settings/ads Oglase zanimanj lahko onemogočite tudi s povezavo http://www.aboutads.info/choices, če se je ponudnik pridružil samoregulativni kampanji »O oglasih«.
Oracle BlueKai

To spletno mesto uporablja platformo za upravljanje podatkov (»storitev DMP«) »Oracle BlueKai« podjetja ORACLE Deutschland B.V & Co. KG, Riesstrasse 25, 80992 München (»Oracle«).

To storitev DMP uporabljamo na svoji spletni strani kot marketinško orodje, da vam posredujemo informacije o naših izdelkih na naši spletni strani in na spletnih straneh drugih ponudnikov, ki bi vas lahko zanimale med uporabo naše spletne strani. Za ta namen nam Oracle zagotavlja statistične ocene.

Ta storitev DMP nam posreduje tudi uporabniške profile med napravami in med kontekstom (podatki DMP), da lahko izvemo več o uporabnikih naše spletne strani. Oracle obdeluje te podatke DMP v skladu s to politiko uporabe podatkov: https://www.oracle.com/legal/privacy/marketing-cloud-data-cloud-privacy-policy.html. Teh podatkov DMP ne uporabljamo za vašo identifikacijo.

Zavrnitev: Če želite trajno preprečiti zbiranje podatkov o uporabi, uporabite naslednje povezave: https://datacloudoptout.oracle.com/#optout ali http://www.youronlinechoices.eu/.
Storitve Nielsen Marketing Cloud

Ta spletna stran uporablja platformo za upravljanje podatkov (»storitev DMP«) »Nielsen Marketing Cloud« podjetja The Nielsen Company (UK) LLC, Nielsen House, Oxford Business Park South, John Smith Drive, Oxford OX4 2WB, ZK (»Nielsen«).

To storitev DMP uporabljamo na svoji spletni strani kot marketinško orodje, da vam posredujemo informacije o naših izdelkih na naši spletni strani in na spletnih straneh drugih ponudnikov, ki bi vas lahko zanimale med uporabo naše spletne strani. Za ta namen nam Nielsen zagotavlja statistične ocene.

Ta storitev DMP nam posreduje tudi uporabniške profile med napravami in med kontekstom (podatki DMP), da lahko izvemo več o uporabnikih naše spletne strani. Te podatke DMP obdeluje Nielsen v skladu s politiko uporabe podatkov. Več informacij najdete na naslednji povezavi: https://www.nielsen.com/us/en/legal/privacy-statement/exelate-privacy-policy/nielsen-marketing-cloud-privacy-notice/. Teh podatkov DMP ne uporabljamo za vašo identifikacijo.

Zavrnitev: Če želite trajno preprečiti zbiranje podatkov o uporabi, uporabite naslednje povezave:
https://sites.nielsen.com/legal/privacy-statement/exelate-privacy-policy/opt-in-opt-out/, http://optout.aboutads.info/?c=2&lang=EN,
http://optout.networkadvertising.org/?c=1
ali
http://www.youronlinechoices.eu/
Družbena omrežja ter podobna omrežja in storitve
Vsebine z naše spletne strani lahko delite na družbenih omrežjih z uporabo integriranih gumbov za družbene medije. Vsi gumbi za družbene medije, ki omogočajo deljenje vsebin, so integrirani z uporabo preprostih hiperpovezav in ne z družbenimi vtičniki, ki so jih razvili ponudniki družbenih omrežij. S tem je zagotovljeno, da vaši podatki niso samodejno posredovani na strežnike družbenih omrežij, takoj ko dostopate do naše spletne strani. Poleg tega, ko delite vsebino z naše spletne strani, podatke posredujemo samo družbenemu omrežju, na katerem želite deliti zadevno vsebino (npr. povezava do vsebine, ki jo želite deliti). V tem kontekstu ne posredujemo osebnih podatkov.

Hkrati pa obstajajo na družbenih omrežjih tudi preproste povezave do naših spletnih strani. Če sledite povezavi z naše spletne strani na družbeno omrežje, ali če se prijavite v svoje družbeno omrežje, da bi delili vsebino z naše spletne strani, vaše podatke obdeluje ponudnik zadevnega družbenega omrežja.

Če ste registrirani in prijavljeni v drugih omrežjih ali storitvah, za katere je potrebna registracija med uporabo naše spletne strani ali njenih posameznih funkcij (npr. Vimeo, YouTube), lahko zadevno omrežje/storitev zbira podatke o vaši uporabi ali prevzame nastavitve, na primer predvajani videoposnetki/videoposnetki v predvajanju. Vendar te podatke zbira izključno zadevno omrežje/storitev na lastno odgovornost za varstvo podatkov, obdela pa jih ustrezni ponudnik.

Za informacije o namenu in obsegu zbiranja podatkov, nadaljnji obdelavi in uporabi s strani ponudnika zadevnih omrežij ter pripadajočih pravic in nastavitev za zaščito vaše zasebnosti, si oglejte informacije o varovanju podatkov, ki so na voljo na spletni strani pri ustreznem ponudniku.
Delite vsebino z naše spletne strani na družabnih omrežjih, ne da bi pri tem ogrozili svoje podatke
Iskanje prodajalca s storitvijo Google Maps
Ena od funkcij, ki vam je na voljo kot uporabniku naše spletne strani, je zemljevid, ki prikazuje pridružene prodajalce na vašem območju. Za prikaz tega zemljevida uporabljamo storitev Google Maps. Google Maps je storitev, ki jo ponuja podjetje Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov med uporabo storitve Google Maps najdete na naslednji povezavi: https://policies.google.com/privacy

Če želite prikazati pridružene prodajalce na vašem območju, morate določiti lokacijo, in sicer bodisi tako, da ročno vnesete svojo lokacijo ali jo samodejno določite s funkcijo geolokacije v vašem spletnem brskalniku. Osebni podatki se ne obdelujejo, če vnesete te podatke ročno in če ne navedete svojega domačega naslova. Samodejna določitev lokacije s funkcijo geolokacije v spletnem brskalniku zahteva obdelavo IP naslova. V tem kontekstu nam je dovoljeno obdelovati vaše informacije z vašim soglasjem, ki ga vaš spletni brskalnik zahteva, ko dostopate do zemljevida. V tem kontekstu ne hranimo vašega IP naslova.
Primeri, ko posredujemo vaše podatke
Za izvajanje in delovanje naše spletne strani sodelujemo s številnimi ponudniki storitev. Te ponudnike storitev smo izbrali skrbno ter sklenili pogodbo o varovanju podatkov z vsakim posameznim ponudnikom storitev, da bodo vaši podatki varni.

Ponudniki storitev, ki omogočajo izvajanje in delovanje naše spletne strani:

• Ponudnik storitev za gostovanje, vključno s pripadajočimi tehničnimi storitvami (npr. nadzor in merjenje zmogljivosti, omrežja za dostavo vsebin)
• Ponudnik storitev za zagotavljanje dodatnih funkcij naše spletne strani (npr. videoposnetki o izdelkih, katalog za listanje Issuu)
• ponudnik storitev za programiranje
• ponudnik storitev za prodajo in marketing
• ponudnik klicnih storitev

Vaše podatke posredujemo drugim prejemnikom le, kadar je to potrebno za izpolnitev pogodbe z vami, ko imamo mi ali prejemnik upravičen interes za razkritje vaših podatkov, ali če ste podali soglasje za ta prenos. V takšnih primerih bodo vaši podatki obdelani v skladu s predpisi o varstvu podatkov prejemnika vaših zadevnih podatkov. Ti prejemniki so ponudniki storitev in druga podjetja znotraj naše skupine. Poleg tega so podatki lahko posredovani drugim prejemnikom, če smo to dolžni na podlagi zakonskih določb ali izvršljivih administrativnih ali sodnih nalogov.

Drugi prejemniki vaših podatkov so:
• špediterji za dostavo/prevzem izdelkov
• ponudniki storitev obdelave plačil
• ponudniki storitev za upravljanje s terjatvami
Vsi ponudniki storitev, ki obdelujejo vaše podatke v povezavi z našo spletno stranjo, so skrbno izbrani in morajo izpolnjevati standarde za varovanje podatkov
Vaša kontaktna točka za vsa vprašanja v zvezi z varovanjem podatkov
Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z varovanjem podatkov ali uveljavljanjem svojih pravic, lahko uporabite naslednje kontaktne podatke, da stopite neposredno v stik z našim nadzornikom za varstvo podatkov:

BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje
Pooblaščenec za varstvo podatkov
Savinjska cesta 30
3331 Nazarje, Slovenija

Data-Protection-SI@bshg.com
V primeru vprašanj glede varstva podatkov ne odlašajte in nas kontaktirajte
Spremembe teh informacij o varstvu podatkov
Informacije o varstvu podatkov odražajo trenutno stanje obdelave podatkov na naši spletni strani. V primeru sprememb na področju obdelave podatkov bodo te informacije o varstvu podatkov ustrezno posodobljene. Na naši spletni strani je vedno na voljo najnovejša različica teh informacij o varstvu podatkov, tako da boste lahko izvedeli več o obsegu obdelave podatkov na naši spletni strani.

Razdelek 3: Uporabniške pravice

Dodatne informacije v skladu z UREDBO (EU) 2016/679 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov)
Pravna podlaga za obdelavo podatkov
Zgoraj opisani postopki obdelave podatkov temeljijo na

• zakonskem dovoljenju v skladu s 6. členom, 1b Uredbe (EU) 2016/679:
– Registracija na naši spletni strani
– Nakupovanje na naši spletni strani
– Udobna registracija (možnost prijave prek družbenih omrežij)
– Dogovor za termin popravila po spletu
– Sodelovanje v nagradnih igrah
– Sodelovanje v anketah, ocenjevanjih izdelkov
– Sodelovanje na dogodkih
– Uporaba naše spletne strani kot poslovni partner

• zakonskem dovoljenju v skladu s 6. členom, 1f Uredbe (EU) 2016/679:
– Tehnična podpora za predstavitev spletne strani (npr. omrežja za dostavo vsebin)
– Dodatne funkcije spletne strani (npr. videoposnetki izdelkov, katalog za listanje Issuu)
– dnevniški podatki
– Kontaktirajte nas
– Dogovor za termin popravila po spletu (obdelava podatkov za potrditev naslova)
– Uporaba naše spletne strani kot poslovni partner (možnost dostave na dom)
– Piškotki seje in trajni piškotki za priročne funkcije
– Spletna analiza in trženje
• Adobe Analytics
• Adobe Test & Target
– Delovanje storitev Bazaarvoice, z odkrivanjem prevar

• Vaše soglasje v skladu s členom 6(1)(a) Uredbe (EU) 2016/679:
– Iskanje prodajalca s storitvijo Google Maps
– E-novice
– Trajni piškotki za beleženje vedenja uporabe
– Spletna analiza in trženje
• Channel Sight
• premikanje miške
• DoubleClick
• Facebook Pixels and Custom Audiences
• Google Ads & Remarketing
• Oracle BlueKai
• Nielsen Marketing Cloud
Vaše pravice
Če imate kakršna koli vprašanja glede svojih osebnih podatkov, najdete v nadaljevanju opis svojih pravic:

Odjava od prejemanja promocijskih komunikacij

Če želite preklicati soglasje za prejemanje elektronskega oglaševanja, lahko uporabite povezavo za odjavo, ki se nahaja v nogi ustreznega e-poštnega sporočila, ali pa pošljete e-pošto na informacije.internet@bshg.com z zadevo »Odjava od prejemanja elektronskih oglasov«, pri čemer navedete svoje ime in priimek ter e-poštni naslov.

Uveljavljanje pravic varstva podatkov

Za svoje zahteve uporabite naslednje kontaktne kanale:
I. Potrošniki: Uporabite spletni obrazec za zahteve potrošnikov na povezavi https://datarequest.bsh-group.com/
II. Prodajalci/dobavitelji/ponudniki storitev in njihovi zaposleni: Obrnite se na naš lokalni oddelek za prodajo ali nabavo
III. Naši zaposleni: Obrnite se na lokalni kadrovski oddelek

• Vaša pravica do informacij o vaših podatkih: Na zahtevo vam bomo posredovali informacije o podatkih, ki jih hranimo o vas.
• Vaša pravica do popravka in dopolnitve podatkov: Če nas boste ustrezno obvestili, bomo netočne podatke o vas ustrezno popravili. Izpolnili bomo nepopolne podatke, če nas boste ustrezno obvestili, če so ti podatki potrebni za predvideni namen obdelave podatkov.
• Vaša pravica do izbrisa podatkov: Na zahtevo bomo izbrisali informacije, ki jih hranimo o vas. Vendar pa se nekateri podatki izbrišejo šele po določenem obdobju hrambe, na primer, ker moramo v nekaterih primerih hraniti podatke po zakonu ali ker te podatke potrebujemo, da bi izpolnili naše pogodbene obveznosti do vas.
• Vaša pravica do blokade podatkov: V nekaterih zakonsko določenih primerih bomo blokirali vaše podatke, če bi vi tako želeli. Blokirani podatki se dodatno obdelujejo samo v zelo omejenem obsegu.
• Vaša pravica do preklica soglasja: Svoje soglasje za prihodnjo obdelavo vaših podatkov lahko kadarkoli prekličete. To ne vpliva na zakonitost obdelave vaših podatkov do trenutka, ko je vaše soglasje umaknjeno.
• Vaša pravica do ugovora proti obdelavi podatkov: Obdelavi prihodnjih podatkov lahko kadar koli nasprotujete, v kolikor obdelujemo vaše podatke na podlagi ene od zakonskih podlag iz člena 6 (1e ali 1f) Uredbe (EU) 2016/679. Če ugovarjate, bomo prenehali obdelovati vaše podatke pod pogojem, da ni nobenega nujnega in upravičenega razloga za nadaljnjo obdelavo. Obdelava vaših podatkov za namene neposrednega trženja za nas nikoli ni nujna in upravičena podlaga.
• Vaša pravica do prenosa podatkov: Na vašo zahtevo vam lahko zagotovimo določene informacije v strukturirani, običajni in strojno berljivi obliki.
• Vaša pravica do pritožbe nadzornemu organu: Pritožbo glede varovanja podatkov lahko vložite pri organu za varovanje podatkov. Za to se obrnite na organ za varovanje podatkov, ki je odgovoren za to v regiji vašega prebivališča ali organ za varovanje podatkov pod katerega pristojnost sodimo mi (naveden v nadaljevanju).

Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, www.ip-rs.si
Da bi zagotovili popoln nadzor nad vašimi podatki, imate na voljo obsežen nabor pravic, ki jih lahko uporabite za upravljanje naše obdelave podatkov
Posredovanje prejemnikom zunaj EGP
Osebne podatke posredujemo tudi prejemnikom zunaj EGP-ja, v tako imenovanih tretjih državah. Preden posredujemo podatke zagotovimo, da prejemnik vzdržuje ustrezno raven varovanja podatkov (npr. na podlagi odločitve o ustreznosti, ki jo je sprejela Komisija EU za zadevno državo ali s sporazumom s standardnimi pogodbenimi klavzulami EU med Evropsko unijo in prejemnikom), ali da ste dali svoje soglasje za omenjeno skupno rabo.

Z veseljem vam bomo posredovali pregled prejemnikov v tretjih državah in kopijo posebnih določb, glede katerih je bil sklenjen dogovor za zagotovitev ustrezne ravni varovanja podatkov. Za to zahtevo uporabite kontaktne podatke, navedene v razdelku »Vaša kontaktna točka za vsa vprašanja v zvezi z varovanjem podatkov« zgoraj navedenih informacij o varstvu podatkov.
Vaše podatke pošiljamo prejemnikom zunaj EU samo takrat, ko je zagotovljeno varovanje podatkov

Velja od: 1.10.2019
Verzija: DPI_1.1.0 SI_SI
MyBosch

Brezplačno se registrirajte in si zagotovite številne ugodnosti.

Servis

Izjemna pomoč strankam – pred in po nakupu.

01 583 07 00

Svetovanje

Za informacije in nasvete v zvezi z nakupom in uporabo hišnih aparatov smo, od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro, dosegljivi na brezplačni telefonski številki.

080 1691

Prodajna mesta

Poiščite prodajno mesto v vaši bližini.