OBOŽUJEMO kuhanje in peko. In radi preživljamo čas v kuhinji. A občasno vsak od nas naredi kakšno napako. Naj vam povemo, da lahko večino napak, ki jih delamo, enostavno preprečimo. Tako bodo vsi recepti uspeli točno tako, kot morajo. In ustvarjanje v kuhinji nikoli ne bo nehalo biti zabavno.

narezan zrezek z žara na leseni deski za rezanje, okrašen z zelišči in maslom, poleg posrebrenega noža

Ostanite mirni

Prepričajte se, da pustite meso pred in po pečenju počivati.

ocvrto jajce na svetlo sivem krožniku, okrašeno s sesekljanim drobnjakom, na belem lesenem ozadju

Jajca na oko

Vsi vemo, da jemo tudi "z očmi". Če jajce preveč spečete, bodo na površini vidni mehurčki. Izberite srednjo temperaturo in jajce bo videti vrhunsko.

okrogel krožnik, prekrit z belo krpo, ki razkriva gladko rumeno površino, na svetlem lesenem ozadju

Naj vzhaja

Pri peki s kvasom nikoli ne uporabite vroče vode, saj bo sicer kvas izgubil svoje učinkovine in testo ne bo vzhajalo. Zadostuje mlačna voda.

Modra skleda, napolnjena z bleščečo temno čokolado, s čopičem na robu in nekaj čokoladnimi koščki v bližini

Kar počasi

Le kdo ne obožuje čokoladne torte? A seveda je za odlično čokoladno torto potrebna popolnoma stopljena čokolada. Pri segrevanju čokolade si vzemite čas, sicer bodo v njej ostale grudice.

Karamelizirana čebula v posrebreni posodi, okrašena z zelišči, na beli leseni površini

Vsaka malenkost šteje

Da bi bile sestavine hrustljave, uporabite dovolj velik lonec. Če v lonec vstavite preveč sestavin, bodo postale kašaste.

Strgalo iz nerjavečega jekla ob gori svežega sira na belem krožniku na svetlem lesenem ozadju

Mešanje pireja

Če želite puhast pire krompir, ga spasirajte ročno. Če ga spasirate z mešalnikom, postane lepljiv.

krožnik špagetov, razporejenih v obliki gnezda, na beli teksturirani površini

Poskrbite za udobje

Poskrbite, da bodo imele testenine v loncu dovolj prostora. Sicer se bodo sprijele skupaj. Za najboljše rezultate uporabite poseben lonec za testenine z vstavkom za odcejanje.

Trije čokoladni kolački na beli leseni površini

Popolno testo

Poskrbite, da testo temeljito zmešate, sicer torte in pecivo ne bodo vzhajali. Moka ne sme več biti vidna in testo mora imeti enakomerno teksturo in barvo.

Zmečkan list papirja z rumeno kocko masla, ki je lepo razporejena na vrhu, na ozadju iz svetlega lesa

Ledeno, ledeno, ledeno mrzlo

Če uporabite zelo hladno maslo, boste pri krhkem testu dobili najboljše rezultate. Hladno maslo naredi testo zelo hrustljavo, in ko ga boste jedli, se bo drobilo na tisoče malih okusnih drobtinic.

Kovinska metlica s stepeno smetano, pritrjena na žice, leži na leseni površini svetle barve.

Stepanje smetane

Smetane ne stepajte predolgo, sicer se bo spremenila v maslo.

Ikona s silhueto uporabnika, ki predstavlja storitve "MyBosch", povezane z uporabniškimi računi ali prilagojenimi storitvami
MyBosch

Brezplačno se registrirajte in si zagotovite številne ugodnosti.

Ikona z izvijačem, ki simbolizira servis ali vzdrževanje
Servis

Izjemna pomoč strankam – pred in po nakupu.

01 583 07 00

Logotip s ščitom, znotraj katerega je krog, ki simbolizira zaščito in varnost, s tekstom "Security Focus" spodaj
Produktno svetovanje

Za informacije in nasvete v zvezi z nakupom in uporabo hišnih aparatov smo, od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro, dosegljivi na brezplačni telefonski številki. Kadar koli pa nam lahko pišete prek spletnega obrazca.

Bela ikona lokacijskega zatiča, ki simbolizira iskanje prodajalca ali trgovine
Prodajna mesta

Poiščite prodajno mesto v vaši bližini.