Kako pripraviti pečico – korak za korakom.
Na svojo novo pečico pomislite kot na lep kos mesa. Ima veliko potenciala, vendarRazmišljajte o svoji novi pečici kot o čudovitem kosu mesa, ki čaka, da razkrije svoj polni potencial. Potrebno je nekaj priprave, da postane popolna. Pokazali vam bomo, kako to storiti, da bo vaša pečica vedno pripravljena delovati brezhibno.ti pripravljeno za popolnost.

Čiščenje pečice takoj po odstranitvi embalaže.
Vaša pečica, sveže prispela iz tovarne, še ni pripravljena za uporabo. Najprej je treba očistiti njeno notranjost, da odstranite zaščitni oljni sloj, ki se nanese med proizvodnjo, in kakršnekoli druge kemikalije. Tudi rešetke, pladnje in pekače je treba temeljito umiti z milnico in mehko krpo ali krtačo. Nato pečico segrejte brez vsebine, da odpravite preostale kemikalije in se znebite vonja nove pečice. Za podrobna navodila o tem postopku preverite priloženo dokumentacijo.

Čistoča zagotavlja okusnost.
Redna skrb za vašo pečico zagotavlja njeno optimalno delovanje. Odstranjevanje razlitih tekočin in brizgov hrane, ko se pečica ohladi, preprečuje zapekanje ostankov in morebitno nevarnost požara. Čista pečica je učinkovitejša, saj omogoča boljšo porazdelitev toplote, kar pomeni enakomernejše pečenje vaših jedi. Verjetno si ne želite, da bi vaša sveža torta dišala po včerajšnji pečenki ali začinjenem kariju. Pri čiščenju maščob in drugih madežev upoštevajte te nasvete in se posvetujte z navodili za uporabo vašega modela pečice:
- Izogibajte se uporabi agresivnih čistil in se držite priporočenih čistilnih sredstev in orodij.
- Pri pečicah z funkcijo EcoClean ne uporabljajte abrazivnih čistilnih pripomočkov, da ne bi poškodovali posebnega premaza.
Odkrijte najboljšo funkcijo za vsako kuharsko nalogo v vaši pečici.
Z najnovejšo tehnologijo prihajajo inovativne funkcije, ki vam omogočajo, da svoje kuharske veščine dvignete na višjo raven. Morda boste opazili izboljšave pri tradicionalnih načinih segrevanja ali odkrili popolnoma nove funkcije, kot so PerfectBake, PerfectRoast sonda za meso, Added Steam ali AutoPilot. Rezultat? Tiste jedi, pri katerih ste prej morda imeli težave, bodo sedaj dosegle popolnost vsakič, ko jih boste pripravili. Da bi vam pomagali v polnosti izkoristiti možnosti vaše nove pečice, vam predstavljamo osnovne nastavitve toplote in njihovo idealno uporabo.

3D/4D vroči zrak, 30 °C – 250 °C.
Ventilator enakomerno porazdeli toploto iz obročastega grelnega elementa v zadnji steni, tako da je možna peka ali pečenje na enem ali več nivojih.

Zgornje/spodnje gretje, 30 °C – 250 °C.
Toplota, ki se enakomerno oddaja zgoraj in spodaj, daje odlične rezultate pri tradicionalnem pečenju na enem nivoju. Ta način gretja je še posebej primeren za torte z vlažnimi nadevi.

Nežen vroč zrak, 125 °C – 250 °C.
Pecite izbrane jedi na enem nivoju brez predgretja. Ventilator enakomerno porazdeli toploto iz obročastega elementa v zadnji steni. Hrana se peče v fazah z uporabo preostale toplote. Med pečenjem naj bodo vrata vedno zaprta. S tem načinom segrevanja se določa poraba energije v načinu kroženja zraka in razred energijske učinkovitosti.

Cvrtje z zrakom (Air Fry), 30 °C – 250 °C.
Specite do hrustljavega, na enem nivoju z malo maščobe. Posebej primerno za hrano, ki se običajno cvre v olju, npr. krompirček. Ventilator z veliko hitrostjo kroži toploto iz elementa za žar okoli hrane, izpušni zrak pa se izloča močneje.

Nežno zgornje/spodnje gretje 150 °C – 250 °C.
Toplota se oddaja od zgoraj in spodaj za nežno pečenje izbranih jedi. Ta način segrevanja se uporablja za merjenje porabe energije v klasičnem načinu.

Žar s kroženjem zraka, 30 °C – 250 °C.
Pečena perutnina, cele ribe ali večji kosi mesa. Element za žar in ventilator se vklapljata in izklapljata izmenično. Ventilator skrbi za kroženje vročega zraka okoli jedi.

Celopovršinski žar.
Ploščate jedi, kot so zrezki in klobase, pecite na žaru, pripravite toast ali gratinirajte hrano. Celotno območje pod elementom žara postane vroče.
Nastavitve žara: 1 = nizka, 2 = srednja, 3 = visoka.

Žar na osrednji površini.
Pecite majhne količine, kot so zrezki in klobase, naredite toast ali gratinirajte majhne količine pod osrednjim delom žara.
Nastavitve žara: 1 = nizka, 2 = srednja, 3 = visoka.

Program za pico, 30 °C – 250 °C.
Spodnji element in obročasti element v zadnji steni za peko pice ali jedi, ki potrebujejo toploto od spodaj.

Intenzivna toplota, 30 °C – 250 °C.
Pripravite jedi s hrustljavim dnom s toploto, ki se oddaja od zgoraj in intenzivneje od spodaj.

Počasno kuhanje, 70 °C –120 °C.
V nepokriti posodi počasi in nežno kuhajte zapečene, mehke kose mesa. Nizkotemperaturna toplota se enakomerno oddaja od zgoraj in od spodaj.

Sušenje hrane, 30 °C – 130 °C.
Posušite zelišča, sadje ali zelenjavo

Spodnje gretje, 30 °C – 250 °C.
Toplota se proizvaja od spodaj za končno peko ali kuhanje v bain marie.

Ohranjanje toplote, 50 °C – 100 °C.
Kuhano hrano hranite na toplem.

Segrevanje krožnikov, 30 °C – 90 °C.
Predgrejte posodo.

Odtaljevanje, 30 °C – 60 °C.
Nežno odtajajte zamrznjeno hrano.

Pogrevanje, 80 °C – 80 °C.
Jedi na krožnikih in pečene jedi nežno pogrevajte s paro, da se hrana ne izsuši.

Para plus, 30 °C – 120 °C.
Zelenjavo, meso, ribe in žitarice nežno kuhajte na pari. Primeren tudi za sočenje sadja in blanširanje hrane. Če želite skrajšati čas kuhanja, tršo hrano kuhajte na pari nad 100 °C.

Vzhajanje testa, 30 °C – 50 °C.
Kvašeno testo vzhaja bistveno hitreje kot na sobni temperaturi in površina testa se ne izsuši.