Uspešna večerja je več kot le hrana; je umetnost združevanja ljudi v nepozabno izkušnjo. Z našimi nasveti, pravimi kuhinjskimi orodji in morda celo s posebnim sous vide receptom boste uživali v pripravi večerje prav toliko kot vaši gostje v njenih okusih. Pripravite se na večer, ki bo navdušil vse – začnimo s koraki za popolno pripravo večerje!
Hitro in enostavno do popolne večerje s pravimi orodji!
Ko imate ob sebi prave kuhinjske pomočnike, postane priprava sestavin, kuhanje in pečenje ne samo hitrejše, ampak tudi preprostejše in bolj prijetno. Z opremljeno kuhinjo, ki vključuje vašo zanesljivo pečico in esencialno kuhinjsko opremo, ki jo priporočamo spodaj, boste brez težav kos kateremu koli kulinaričnemu izzivu. Pripravite se na to, da boste z lahkoto pričarali okusne obroke!
Nož za kruh, nož santoku in nož za kuharske mojstre.
Nož za kruh, nož santoku in nož za kuharske mojstre.
Nož za kruh z nazobčanim rezilom gladko prereže najtrše skorje in ustvari čiste, enakomerne rezine, ki so idealne za vsak krožnik.
Zaradi popolnoma ravnih robov in brez koničaste konice je nož santoku primeren za rezanje rib, mesa in zelenjave. Najboljši je za rezanje na kocke ali mletje, saj njegova široka površina olajša zajemanje in prenašanje sestavin v skledo ali ponev.
Kot že ime pove, je nož za kuharske mojstre kuharjev najboljši prijatelj, saj je dovolj vsestranski za meso in zelenjavo. Ukrivljeni robovi olajšajo sekljanje in rezanje sestavin z enostavnim zibanjem rezila naprej in nazaj.
Nož za rezanje mesa, nož za lupljenje in mezzaluna nož.
Nož za rezanje mesa, nož za lupljenje in mezzaluna nož.
Dolgo, tanko rezilo noža za rezanje naredi zelo čiste in natančne reze v velike kose mesa, od papirja tankih rezin v slogu delikatese do debelih kosov.
Majhen nož za lupljenje je enostaven, vsestranski pripomoček, ki ga boste potrebovali pri številnih natančnih opravilih, zlasti lupljenju in sekljanju.
Zahvaljujoč dvema ročajema lahko mezzaluno nož zibljete sem in tja ter hitro sekljate in režete zelenjavo.
Ne glede na to, ali kuhate ali pečete, vam digitalna tehtnica pomaga natančno izmeriti sestavine, ko jih dodate v skledo. Tako boste dosegli boljše rezultate in manj čistili.
Merilna skodelica je prav tako v pomoč pri dodajanju ravno prave količine tekočine, ki jo zahteva vaš recept.
Pekač za narastek, termometer za meso in gorilnik.
Pekač za narastek, termometer za meso in gorilnik.
Pekač za narastke ni popoln samo za jed iz ene posode, ampak je tudi najboljša izbira za lazanjo ali pečenke – in idealen za shranjevanje ostankov v hladilniku ali zamrzovalniku. Kupite takšnega, ki je primeren za pečico in pomivalni stroj, da bo za čiščenje poskrbljeno.
Najboljši način, da se prepričate, ali so vaše ribje in mesne jedi pravilno kuhane, je termometer za meso.
Nič ne zaključi sladice tako kot zlata karamelizirana skorjica, ustvarjena z gorilnikom.
Majhne stvari so tiste, ki naredijo veliko razliko. S temi majhnimi prilagoditvami vaših kuharskih tehnik lahko dvignete svoje jedi na povsem novo raven.
Velik lonec za testenine.
Preprečite, da bi se testenine sprijele in postale grudaste, zato uporabite velik lonec z veliko vrele vode.
Vse je v mešanici.
Da bo vaše testo vzhajalo, ga temeljito premešajte – brez pretiranega mešanja – da bo brez grudic ter enakomerne barve in teksture.
Okusno pecivo.
Za pripravo najboljšega hrustljavega krhkega testa uporabite zelo hladno maslo.
V najboljši formi.
Smetane ne stepajte predolgo, sicer se bo spremenila v masleno zmes. Odvisno od vašega recepta, jo stepajte le do mehkih ali trdih vrhov.
Najbolje je po počitku.
Pred in po pečenju meso vedno pustite počivati. To omogoča, da se sokovi po kuhanju enakomerno porazdelijo, tako da je vsak grižljaj bolj sočen.
Sončna stran navzgor.
Za najboljše rezultate pražite jajca na srednjem ognju. Previsoke temperature lahko povzročijo, da jajce porjavi in nastanejo mehurji.
Manj toplote, večja višina.
Pri delu s kvasom uporabljajte mlačno vodo, ne vrelo. Če je voda prevroča, se kvas ne bo pravilno aktiviral in testo ne bo popolnoma vzhajalo.
Ne šokirajte svoje čokolade.
Nizko in počasi je ključ do gladke, žametno stopljene čokolade. Vzemite si čas in segrejte čokolado, sicer lahko postane grudasta.
Primer za več prostora.
Da dobite dobro skorjico, ne prenatrpajte ponve. Tako je na voljo dovolj toplote za popolno hrustljavost.
Stlačite za dober pire.
Če želite, da je krompir rahel in puhast, ga morate ročno pretlačiti. Ročni ali stoječi mešalnik ustvarita lepljivo ali žvečljivo teksturo.
Velik lonec za testenine.
Preprečite, da bi se testenine sprijele in postale grudaste, zato uporabite velik lonec z veliko vrele vode.
Vse je v mešanici.
Da bo vaše testo vzhajalo, ga temeljito premešajte – brez pretiranega mešanja – da bo brez grudic ter enakomerne barve in teksture.
Okusno pecivo.
Za pripravo najboljšega hrustljavega krhkega testa uporabite zelo hladno maslo.
V najboljši formi.
Smetane ne stepajte predolgo, sicer se bo spremenila v masleno zmes. Odvisno od vašega recepta, jo stepajte le do mehkih ali trdih vrhov.
Najbolje je po počitku.
Pred in po pečenju meso vedno pustite počivati. To omogoča, da se sokovi po kuhanju enakomerno porazdelijo, tako da je vsak grižljaj bolj sočen.
Sončna stran navzgor.
Za najboljše rezultate pražite jajca na srednjem ognju. Previsoke temperature lahko povzročijo, da jajce porjavi in nastanejo mehurji.
Manj toplote, večja višina.
Pri delu s kvasom uporabljajte mlačno vodo, ne vrelo. Če je voda prevroča, se kvas ne bo pravilno aktiviral in testo ne bo popolnoma vzhajalo.
Ne šokirajte svoje čokolade.
Nizko in počasi je ključ do gladke, žametno stopljene čokolade. Vzemite si čas in segrejte čokolado, sicer lahko postane grudasta.
Primer za več prostora.
Da dobite dobro skorjico, ne prenatrpajte ponve. Tako je na voljo dovolj toplote za popolno hrustljavost.
Stlačite za dober pire.
Če želite, da je krompir rahel in puhast, ga morate ročno pretlačiti. Ročni ali stoječi mešalnik ustvarita lepljivo ali žvečljivo teksturo.
Velik lonec za testenine.
Preprečite, da bi se testenine sprijele in postale grudaste, zato uporabite velik lonec z veliko vrele vode.
Vse je v mešanici.
Da bo vaše testo vzhajalo, ga temeljito premešajte – brez pretiranega mešanja – da bo brez grudic ter enakomerne barve in teksture.
Okusno pecivo.
Za pripravo najboljšega hrustljavega krhkega testa uporabite zelo hladno maslo.
V najboljši formi.
Smetane ne stepajte predolgo, sicer se bo spremenila v masleno zmes. Odvisno od vašega recepta, jo stepajte le do mehkih ali trdih vrhov.
Sous vide: zvezdniška kulinarična metoda pri vas doma.
Odkrijte, kako lahko s pomočjo Bosch aparatov brez truda pričarate okuse restavracij z zvezdicami pri vas doma. Sous vide, francoska metoda, ki pomeni "pod vakuumom", preoblikuje vaše sestavine v mojstrovine. Ne skrbite za zapletenost; s pravim orodjem je vse mogoče. Uporabite svoj mešalnik z dodatkom za vakuumiranje – pritrdite ga, izsesajte zrak in že ste korak bliže k popolni večerji. Vaša jed bo v vodni kopeli dosegla popolnost, bodisi v parni pečici, kuhalniku ali na kuhalni plošči. Vzemite si trenutek, preizkusite in uživajte v čarovniji sous vide kuhanja.
Brez dvomov z vsemi podrobnostmi. Vnesite E-Nr. vašega modela v pomočnika aparata in pridobite vse pomembne informacije v zvezi z vašim specifičnim izdelkom – od priročnikov z navodili do strokovnih nasvetov za odpravljanje težav in vzdrževanje.
Zaradi nečistoč vaš aparat ne more delovati najbolje. Z našimi posebej oblikovanimi izdelki za čiščenje lahko poskrbite, da bodo pečice, kuhalne plošče ter nape videti in delovale tako, kot morajo.
Za informacije in nasvete v zvezi z nakupom in uporabo hišnih aparatov smo, od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro, dosegljivi na brezplačni telefonski številki. Kadar koli pa nam lahko pišete prek spletnega obrazca.
Našo spletno stran želimo prilagoditi vašim potrebam in željam. Pri tem pa potrebujemo vašo pomoč. Prosimo vas, da si vzamete minuto ter izpolnite kratko anketo. S tem nam boste pomagali, da bo naša spletna stran boljša, preglednejša ter takšna, kot si jo vi želite.
Našo spletno stran želimo prilagoditi vašim potrebam in željam. Pri tem pa potrebujemo vašo pomoč. Prosimo vas, da si vzamete minuto ter izpolnite kratko anketo. S tem nam boste pomagali, da bo naša spletna stran boljša, preglednejša ter takšna, kot si jo vi želite.