Se šele urite v kuharskih veščinah ali pa ste morda pred kratkim zamenjali kuhalno ploščo in se z njo še niste povsem spoprijateljili? Preberite si več o uporabi kuhalnih plošč ter se naučite, kako do gurmanskih rezultatov v kratkem času in z malo truda.
Za spoznavanje odlik, ki jih prinaša kuhanje na indukcijski plošči, morate razumeti, kaj je indukcija oziroma kakšno je delovanje indukcijske plošče.
Delovanje indukcijske plošče temelji na ustvarjanju magnetnega polja med ploščo in posodo. Polje poskrbi, da se segreje le posoda in ne celotna plošča, temperatura pa se spremeni takoj, ko plošči to ukažete z zamenjavo nastavitve.
Po koncu uporabe se indukcijska površina izklopi v trenutku, ko posodo snamete s kuhališča, tudi če kuhališča še niste ročno ugasnili. Zelo hitro se ohladi, zato je varnejša in energetsko učinkovitejša od svoje steklokeramične sorodnice.
Dodatna prednost, ki jo prinaša uporaba kuhalne plošče na indukcijo, je hitrost pripravljanja hrane. Enaka količina tekočine se segreje tudi do dvakrat hitreje kot na steklokeramični plošči. Boscheva funkcija PowerBoost postopek kuhanja dodatno pospeši .
Če se ga lotevate redno in s prilagojenim specialnim čistilom, je čiščenje indukcijske plošče hitro in enostavno. Indukcijska plošča se segreje tudi na do štirikrat nižje temperature kot steklokeramična, kar pomeni, da je umazanija na njeni površini manj trdovratna in jo lažje odstranite.
Na indukcijski plošči lahko uporabljate le posodo, ki vsebuje feromagnetne materiale. Prepoznate jo po simbolu tuljave na dnu posode. Prav tako so za uporabo na indukciji primerne posode iz emajliranega jekla in litega železa. Aluminijaste, bakrene in keramične posode na indukciji ne bodo delovale.
Niste prepričani, če je posoda za indukcijsko ploščo že v vaši kuhinjski omarici?
Preverite njeno primernost s preprostim trikom: če se magnet za hladilnik prime na spodnji del vašega lonca oziroma ponve, to pomeni, da je posoda feromagnetna in primerna za uporabo na indukciji.
Če ste ljubitelji prave turške kave iz bakrene džezvice, vseeno pa si želite, da je pripravljena hitro, vam priporočamo uporabo steklokeramične plošče. Steklokeramične plošče so v primerjavi z indukcijskimi cenejše. Prav tako so primernejše za ljubitelje raznovrstnih posod. Na njihovi površini lahko kuhate v posodah iz nerjavečega jekla ter v litoželeznih in emajliranih posodah.
Uporaba steklokeramične plošče je sila enostavna. S pomočjo upravljalne površine nastavljate različne stopnje moči in tako spodbudite nastajanje toplote v električnih grelnih elementih v notranjosti plošče. Kuhanje je na tak način kontrolirano.
Uporaba kuhalne plošče, ki deluje s pomočjo električnih grelcev, se nadzoruje z upravljalno površino. Simbol na prikazovalnem zaslonu ustreza kuhališču, ki se nahaja na enakem položaju na kuhalni plošči: npr. simbol v zgornjem desnem kotu označuje kuhališče na zadnjem delu kuhalne plošče na desni strani. Stopnjo moči gretja izberete s pomočjo prikazanih številk. Kuhališče in kazalniki preostale toplote žarijo, ko je kuhališče toplo, in se ne ohladijo takoj po uporabi, zato z njimi previdno rokujte.
S plinsko kuhalno ploščo lahko izkusite vse prednosti, v katerih že tradicionalno uživajo številni kuharski mojstri. Moderne plinske plošče z dovršenim dizajnom ne ponujajo le popolnega in hitrega upravljanja toplote, temveč tudi enostavnejšo izkušnjo čiščenja in povsem varno uporabo.
Boscheva funkcija FlameSelect vam omogoča natančno uravnavanje plamena – vse od nizkega do visokega prek devetih stopenj moči. Za razliko od običajnih plinskih plošč, kjer lahko z uravnavanjem toplote precej zgrešite, imate tukaj nad nastavitvami temperature popolni nadzor.
Ključna razlika med indukcijsko in steklokeramično ploščo je v načinu delovanja - steklokeramična plošča segreva posodo in njeno vsebino s pomočjo električnih grelcev, indukcijska plošča za s pomočjo magnetnega polja.
Uporaba indukcijske kuhalne plošče je res preprosta. Za pripravo kuharskih mojstrovin potrebujete posodo, primerno za indukcijo. Vsaj ob začetku uporabe redno kontrolirajte in mešajte vsebino posode, saj so na indukciji jedi res hitro pripravljene.
Lahko, če ima ta na dnu oznako tuljave, ki sporoča, da je narejen iz feromagnetnih zlitin in zato primeren za uporabo na indukciji.
V tem prispevku smo zbrali vse nasvete za pravilno izbiro kuhalne plošče.
Našo spletno stran želimo prilagoditi vašim potrebam in željam. Pri tem pa potrebujemo vašo pomoč. Prosimo vas, da si vzamete minuto ter izpolnite kratko anketo. S tem nam boste pomagali, da bo naša spletna stran boljša, preglednejša ter takšna, kot si jo vi želite.
Če potrebujete pomoč, nam pišite , ali pa nas pokličite na 01 583 07 00.
Hvala
Našo spletno stran želimo prilagoditi vašim potrebam in željam. Pri tem pa potrebujemo vašo pomoč. Prosimo vas, da si vzamete minuto ter izpolnite kratko anketo. S tem nam boste pomagali, da bo naša spletna stran boljša, preglednejša ter takšna, kot si jo vi želite.
Če potrebujete pomoč, nam pišite , ali pa nas pokličite na 01 583 07 00.
Hvala