Dosezite popolnost, ki presega le drobtine.

Z vašo pečico Bosch in svežim pristopom k sestavinam za peko je vaše sladko življenje že skoraj tu. Odkrijte neverjetne možnosti, ki vam jih omogočata vi in vaša pečica.

Bosch pečica od blizu s slastnimi piškoti v notranjosti.

Več kot le vroč zrak.

Za vašo pečico Bosch skrbi funkcija 4D Hotair, ki zagotavlja, da je vaš pekovski uspeh vnaprej določen. Sistem samodejno spreminja smer pretoka zraka na vsake tri minute, zagotavljajoč, da je toplota enakomerno porazdeljena po vsej pečici. Tako lahko brez skrbi uporabite do štiri nivoje pečice, vedoč, da bodo vse vaše sladice pečene do perfekcije. Ne skrbi, če piškote postavite malo višje ali nižje, rezultat bo vseeno izjemen.

In ko gre za modele s tehnologijo PerfectBake? Zaslužijo si pohvale. Senzorji natančno izmerijo vlažnost vaše jedi in avtomatsko prilagodijo temperaturo, način pečenja in čas, da je vsak vaš kulinarični izdelek, bodisi kruh, torta ali slana pita, pečen brezhibno.

Stopite izven okvirjev običajnega.

Ali mislite, da se peka vrti zgolj okoli masla, moke, sladkorja in jajc? Prekoračite meje običajnega in se preizkusite v peki z nenavadnimi sestavinami. Odkrijte, kako lahko vaša peka postane prav tako ustvarjalna kot kuhanje, ko vključite neobičajne sestavine, ki preoblikujejo vaše slaščice v edinstvena umetniška dela.

Odkrijte moč kakava.

Okusna čokoladna torta, okrašena s svežim sadjem.

Ste ljubitelj čokolade? Potem je ta torta kot nalašč za vas.

Čokolada ni zgolj sladkost, je veselje za mnoge. Ne samo, da ima blagodejne učinke na naše razpoloženje, možgane in duševno počutje, ampak je tudi nepremagljivo okusna. Menimo, da so to več kot dovolj dobri razlogi, da si privoščite kos te čokoladne torte.

 Pogled od zgoraj na škatlo z jajci, maslom in drugimi sestavinami za peko.

1. korak: sestavine in pribor | Za 10 kosov.

  • 20–22 cm model za torto z odstranljivim robom
  • 150 g temne jedilne čokolade
  • 100 g masla
  • 5 jajc (srednje velikosti)
  • 140 g sladkorja
  • Ščepec soli
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 90 g moke
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 150 g rdečega ribeza
  • 1-2 sveži breskvi
  • 2 žlici sladkorja v prahu za posip

Testo za torto pripravljeno s kuhinjskim robotom Bosch OptiMUM.

2. korak: pripravite testo.

Jedilno čokolado zdrobite na manjše koščke in jo stopite na maslu v vodni kopeli.

Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake, 60 g sladkorja in sol stepite v kuhinjskem mešalniku, kot npr. v našem kuhinjskim robotom . SensorControl zagotavlja, da boste dosegli popolnoma rahlo in kremasto konsistenco. In ko dodajate več sestavin, jih planetarni mešalni sistem vse v zmeša do popolnosti.

Zmešajte kakav v prahu, moko in pecilni prašek. Zmes čokolade in masla zmešajte s kremasto jajčno zmesjo in nadaljujte s stepanjem. Na hitro vmešajte še moko. Stepite jajčne beljake, da dobite trd sneg. Postopoma dodajte preostali sladkor in stepajte, dokler se sladkor ne raztopi. Stepene jajčne beljake vmešajte v zmes z jajčnimi rumenjaki.

Stopljeno čokolado dodajte zmesi za torte.

3. korak: specite testo.

Zmes za torto vlijte v namaščen pekač z vzmetjo (Ø 20-22 cm). Pecite v predhodno ogreti pečici na 160 °C (140 °C ventilator, plin 2) približno 35 minut oziroma dokler ne izvlečte čistega zobotrebca. Torto pustite v modelu na rešetki, da se ohladi.

Okrasno sadje na čokoladni torti od blizu.

4. korak: Okrasite torto.

Operite sadje. Breskve narežite na rezine. Rezine breskev in ribez enakomerno porazdelite po torti, posipajte s sladkorjem v prahu in postrezite.

Čokoladni piškoti in madeži stopljene čokolade na peki papirju.

Začnite svojo pekovsko pot z čokoladnimi piškoti.

Čokoladni piškot, ki ga je v 30. letih prejšnjega stoletja v Ameriki ustvarila Ruth Wakefield, je postal priljubljen daleč onkraj njenih meja. Z našim preprostim receptom lahko tudi vi, z malo pomoči pečice Bosch, spečete to priljubljeno sladico. Pripravite se na piškote s čudovito čokoladno sredico, hrustljavimi robovi in nežno mehko notranjostjo, ki bodo zagotovo navdušili.

Pogled od zgoraj na sestavine za peko na kuhinjski mizi.

1. korak: sestavine za 12 piškotov.

  • 250 g mehkega masla
  • 100 g sladkorja
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 2 jajc (srednje velikosti)
  • 360 g pšenične moke (tip 405)
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 200 g čokoladnih koščkov

Pogled od zgoraj na testo za čokoladne piškote v skledi in na lopatki.

2. korak: pripravite testo.

Pečico segrejte na 180 °C z zgornjim in spodnjim grelnikom (konvekcijska pečica: 160 °C). Dva pekača obložite s peki papirjem.

Mehko maslo stepajte z obema vrstama sladkorja nekaj minut, da postane kremasto. Dodajte vanilijev ekstrakt in jajca ter na kratko premešajte. Zmešajte moko, pecilni prašek in sol, nato jih dodajte jajčno-masleni zmesi in jo zmešajte v testo.

Če želite ustvariti testo s čudovito teksturo, ne morete zgrešiti z gnetilnim kavljem in našim kuhinjskim robotom OptiMUM . Zahvaljujoč planetarnemu mešalnemu sistemu, ki meša v tri smeri, se sestavine odlično povežejo. Še več, pametni senzor za testo zagotavlja enakomerno hitrost mešanja, tudi pri delu z večjimi količinami.

Z leseno žlico ali lopatko vmešajte približno 180 g čokoladnih koščkov.

Dve rešetki v pečici se izvlečeta, da razkrijeta pladnja s piškoti.

3. korak: specite testo.

Z žlico za sladoled naredite približno 12 kroglic iz testa. Z rokami jih oblikujte v kroge, jih položite na pekač ter jih rahlo sploščite. Med vsakim pustite dovolj prostora, ker se bodo razširili. Priporočamo, da na enem pladnju spečete približno 6 piškotov.

Na kroglice iz testa potresite preostale koščke čokolade in jih rahlo potlačite. Piškote pecite v ogreti pečici približno 10–12 minut. Robovi ne smejo biti pretemni in sredina piškotov je lahko še vedno videti nekoliko vlažna.

Pogled od zgoraj na čokoladne piškote.

4. korak: Vzemite piškote iz pečice.

Vzemite pladenj s piškoti iz pečice in jih pustite, da se ohlajajo približno 10 minut. Nato jih z lopatko previdno položite na rešetko za hlajenje. Ko se ohladijo, se piškoti še malo strdijo.

Pozdravite kuhinjske pomočnike Bosch.

Obveščeni s točnimi informacijami.

Vnesite E-Nr. vašega aparata in prenesite navodila. Tako boste imeli vse podatke o vašem aparatu na dosegu roke.

Prenesite navodila za uporabo

Ponve in več za vse kulinarične načrte.

S pravimi dodatki je uspeh zagotovljen. Raziščite našo ponudbo pekačev, rešetk in drugega za vašo pečico ali kuhalno ploščo.

Na dodatni pribor za pečico

Servisni pomočnik Bosch.

Brez dvomov z vsemi podrobnostmi. Vnesite E-Nr. vašega modela v pomočnika aparata in pridobite vse pomembne informacije v zvezi z vašim specifičnim izdelkom – od priročnikov z navodili do strokovnih nasvetov za odpravljanje težav in vzdrževanje.

Pojdi na servisnega pomočnika

Če ni umazanije, ni težav.

Zaradi nečistoč vaš aparat ne more delovati najbolje. Z našimi posebej oblikovanimi izdelki za čiščenje lahko poskrbite, da bodo pečice, kuhalne plošče ter nape videti in delovale tako, kot morajo.

Na sredstva za čiščenje

Ikona s silhueto uporabnika, ki predstavlja storitve "MyBosch", povezane z uporabniškimi računi ali prilagojenimi storitvami
MyBosch

Brezplačno se registrirajte in si zagotovite številne ugodnosti.

Ikona z izvijačem, ki simbolizira servis ali vzdrževanje
Servis

Izjemna pomoč strankam – pred in po nakupu.

01 583 07 00

Logotip s ščitom, znotraj katerega je krog, ki simbolizira zaščito in varnost, s tekstom "Security Focus" spodaj
Produktno svetovanje

Za informacije in nasvete v zvezi z nakupom in uporabo hišnih aparatov smo, od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro, dosegljivi na brezplačni telefonski številki. Kadar koli pa nam lahko pišete prek spletnega obrazca.

Bela ikona lokacijskega zatiča, ki simbolizira iskanje prodajalca ali trgovine
Prodajna mesta

Poiščite prodajno mesto v vaši bližini.