Skip to content
Hišni aparati
Prijavite se / Registrirajte se

Pečeni pustni krofki

Sestavine:

2 jajci
100 gramov moke
100 gramov sladkorja (lahko je 20 gramov tega sladkorja vanilijev sladkor)
ščepec soli
1/2 vrečke pecilnega praška
35 ml sončničnega ali drugega rastlinskega olja
35 ml mlačne vode
+ 300 gramov bele čokolade + 3 žlice rastlinskega olja
+ Kinder hippo čokoladica na krofek

Priprava:

1. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.

2. Rumenjakom dodamo sladkor in jih stepamo vsaj 10 minut, da se prostornina poveča za vsaj še enkrat in postane zmes svetlo rumena.

3. Moko in pecilni prašek zmešamo in presejemo. Olje in vodo izmerimo v merilni lonček.

4. V rumenjakovo zmes v treh delih dodajamo suhe in tekoče sestavine, dokler ni vse vmešano.

5. Na koncu z lopatko počasi v treh delih vmešamo še sneg. Nadevamo v dobro namaščen pekač za krofke. Nadevamo jih tako da tretjino vrha pustimo prostega.

6. Pečemo približno 8 minut in po tem časi preverimo z zobotrebcem, če so pečeni. V kolikor imamo kombinirano parno pečico med peko dodamo 1 stopnjo pare, da bodo ostali bolj sočni.

7. Pečene odstranimo iz pekača in ohladimo. Ohlajene pomočimo v stopljeno belo čokolado in nanjo pritisnemo Kinder čokoladico. Počakamo da se čokolada strdi.

Recepti pripravila: Anina kuhinja