4 tedne prej: odločite se, s čim boste postregli, in pripravite testni obrok, da se prepričate, da gre vse kot po maslu. Vaša družabna večerja naj ne bo priložnost za preizkušanje novih stvari. Da bi se izognili neprijetnim presenečenjem, goste povprašajte po alergijah, intolerancah in drugih prehrambenih omejitvah, da boste lahko pripravili meni, ki bo ustrezal vsem.
Ko je meni določen, preverite, če imate na voljo ustrezno posodo. Za predjed uporabite lepo servirno posodo, posebno košaro za kruh, majhne sklede za maslo itd. Si želite nekoliko več raznolikosti? Lahko se odločite za nenavadno servirno posodo. S kombinacijo modernih in starinskih elementov lahko prav tako ustvarite bolj zanimivo dekoracijo.
Izberite aperitiv in digestiv, alkoholne in brezalkoholne variante ter skušajte imeti na voljo več opcij. Niste strokovnjak za vino? Vprašajte za nasvet, katero vino bi bilo primerno, in se pozanimajte, kateri kozarci pašejo zraven.
Za sladkosnede. Le kaj je bolje za zaključek večera kot odlična sladica? Recimo hrustljavo-kremast crème brûlée ali sadno-medena sirova torta z malinami.