Skip to content
Hišni aparati
Prijavite se / Registrirajte se

Kot profesionalci: vodič za zamrzovanje

Zamrzovalni vodnik za zamrznjene sanje

Zamrzovalni vodnik za zamrznjene sanje

Zamrzovalni predel je idealen za shranjevanje ostankov hrane ali dolgoročnih zalog. A na kaj je treba biti pozorni pri zamrzovanju? Katerih živil raje ne zamrzujemo in kako se izogniti ožganinam, ki nastanejo pri zamrzovanju? Tukaj je nekaj koristnih nasvetov glede zamrzovanja.

Najboljši način za zamrzovanje živil

Najboljši način za zamrzovanje živil

Posode s hermetično zaprtimi pokrovi so najboljše za zamrzovanje živil. Za zelenjavo so najboljše vrečke z drsno zadrgo ali sponkami za zapiranje. Za obare in juhe so primerne steklene posode. Kadar koli je možno, je živila bolje shraniti v manjših porcijah. Zelenjavne juhe, mesne juhe in nasekljana zelišča lahko zamrznete v posodicah za led. Te "ledene kocke" se stopijo zelo hitro, kar omogoča lažjo razdelitev na porcije.

Kako dolgo lahko živila shranimo v zamrzovalniku?

do 6 mesecev do 8 mesecev do 12 mesecev
Ribe
Perutnina, meso
Klobase
Sadje, zelenjava
Torte, pecivo
Pripravljeni obroki
Kaj shraniti v zamrzovalnik in česa ne.

Kaj shraniti v zamrzovalnik in česa ne.

Živila, ki jih želite zamrzniti, naj bodo ločena od že zamrznjenih živil. Ta živila so primerna za zamrzovanje: pekovsko pecivo, riba in morski sadeži, meso, divjačina, perutnina, zelenjava, sadje, zelišča, jajca brez lupine, mlečni izdelki, kot sta sir in maslo, pripravljeni obroki in ostanki od obrokov, kot so juhe, obare, kuhano meso in ribe, jedi iz krompirja, sufleji in sladice. Ta živila NISO primerna za zamrzovanje: zelenjava, ki se jo običajno uživa surovo, na primer zelena solata ali redkev, jajca z lupino, grozdje, cela jabolka, hruške in breskve, trdo kuhana jajca, jogurt, kislo mleko, kisla smetana, sladka smetana in majoneza.

Ožganine zaradi zamrzovanja nimajo ene samcate možosti

Ožganine zaradi zamrzovanja nimajo ene samcate možosti

Ožganine zaradi zamrzovanja nastanejo, ko je v embalaži z zamrznjenimi živili preveč zraka. Na primer, ko se površina mesa izsuši, se na prizadetem mestu pričnejo pojavljati bele ali sive pike. Živilo ni povsem pokvarjeno, a ne bo tako dobrega okusa. Da bi se izognili ožganinam zaradi zamrzovanja, uporabite ustrezno embalažo.

Nasveti za uspešno zamrzovanje

Nasveti za uspešno zamrzovanje

Po zaslugi nastavitve za varčevanje z energijo lahko odidete na dopust z mirno vestjo. Ko vklopite to funkcijo, bo hladilnik v hladilnem predelu ohranil temperaturo na približno +14°C, v zamrzovalnem predelu pa okoli -18°C. Tako bodo vaša zamrznjena živila vedno primerno zaščitena, v hladilniku pa ne bo prihajalo do izgube energije.

MyBosch

Brezplačno se registrirajte in si zagotovite številne ugodnosti.

Servis

Izjemna pomoč strankam – pred in po nakupu.

01 583 07 00

Produktno svetovanje

Za informacije in nasvete v zvezi z nakupom in uporabo hišnih aparatov smo, od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro, dosegljivi na brezplačni telefonski številki. Kadar koli pa nam lahko pišete prek spletnega obrazca.

Prodajna mesta

Poiščite prodajno mesto v vaši bližini.