Živi trajnostno #LikeABosch

Bosch podpira Evropsko Amazonko.

Z nakupom pomivalnega stroja Bosch ali pralnega stroja Bosch i-DOS prispevate k zaščiti Evropske Amazonke.

Pomaknite se navzdol

Z nakupom pomivalnega stroja Bosch ali pralnega stroja Bosch i-DOS v obdobju od 1. 4. 2022 do 31. 3. 2023, boste prispevali k zaščiti največjega rečnega biosfernega rezervata v Evropi – Evropske Amazonke.

UNESCO je septembra 2021 razglasil prvo največje 5-državno biosferno območje Mura – Drava – Donava, ki se razteza preko Avstrije, Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Srbije. Ta 700 kilometrov dolg zeleni rečni pas, ki obsega skoraj milijonov hektarjev površin, je mednarodni primer sinergije varstva narave in trajnostnega razvoja.

Več o projektu Evropska Amazonka

Uporabite pomivalni stroj ter prihranite vodo.

Čas je, da prihranite vodo, tako da posodo pomijete povsem avtomatsko. Pomivalni stroji Bosch porabijo le približno 9,5 litrov vode in posodo popolnoma očistijo, saj dosežejo višje temperature kot pri ročnem pomivanju. Prihranite do 30,5 litrov*** vode na cikel v primerjavi s pranjem pod tekočo vodo, kjer porabite 40 litrov. S pomivalnimi stroji Bosch lahko na letni ravni prihranite do 8.500 litrov*** vode, kar zagotovi bolj trajnosten življenjski slog.

Higienska čistoča s pomivalnimi stroji s funkcijo HygienePlus.

Ko ima vaša družina visoke zahteve glede higiene, mora biti vaša posoda več kot le čista. Naši pomivalni stroji Bosch s sistemom HygienePlus povišajo temperaturo izpiranja, s čimer odstranijo ostanke bacilov in bakterij ter poskrbijo za higiensko čiste rezultate. Temeljito higiensko čiščenje, ki poskrbi za zdravje vaše družine in vaš duševni mir.

Prihranite vodo s pralnimi stroji i-DOS.

Perite perilo na najbolj učinkovit način z uporabo pralnega stroja z avtomatskih doziranjem i-DOS. Detergent in mehčalec nalijte v prekata, senzorji i-DOS pa bodo avtomatsko odmerili optimalno količino pralnega sredstva in vode pri vsakem pranju. Pri tem je potrebno detergent in mehčalec naliti v prekata le enkrat, to pa zadostuje za do 20 pranj. Tako ne bo več prišlo do prekomerne uporabe pralnega sredstva in nepotrebnih ciklov izpiranja – vi pa boste prihranili do 10 litrov vode na cikel*.

Ostali trajnostni aparati

Prihranite energijo s pomivalnimi stroji PerfectDry.

Pomivalni stroji Bosch PerfectDry uporabljajo naraven mineral zeolit, ki poskrbi za prihranek energije ter zagotovi, da je posoda po zaključku pomivalno-sušilnega cikla povsem suha, celo plastična. Trajnostna patentirana tehnologija sušenja Zeolith vlago iz faze čiščenja spremeni v vroč zrak, ki optimalno posuši vso posodo.

Posledično pomivalni stroji PerfectDry porabijo 20 % manj energije kot pomivalni stroji brez tehnologije Zeolith**. Prihranite energijo in se poslovite od ročnega brisanja posode

Po zaslugi hladilnikov VitaFresh ohranite živila sveža dlje.

Hladilniki z zamrzovalnikom s sistemom VitaFresh za ohranjanje svežine ponujajo dve različni klimatski coni za ohranjanje daljše svežine živil. S pomočjo dveh nastavitev ju lahko enostavno prilagodite na idealno stopnjo svežine ter ohranite popolne pogoje za shranjevanje, neodvisno od preostalega hladilnika. Predala sta idealna za shranjevanje rib in mesa ter sadja in zelenjave. Tako boste imeli na voljo več svežih živil, zavrgli pa jih boste manj.

Prihranite energijo s sušilnimi stroji s toplotno črpalko.

Naši sušilni stroji Bosch A+++ s toplotno črpalko ponujajo najbolj učinkovito tehnologijo sušenja in najvišjo stopnjo priročnosti. Učinkovita tehnologija sušenja s toplotno črpalko ponovno uporabi topel zrak za nadaljnje sušenje oblačil, s čimer porabo energije zmanjša za do 68%***** v primerjavi s kondenzacijskimi sušilnimi stroji Bosch. Medtem ko drugi sušilni stroji – če kosmov umazanije ročno ne očistimo po vsakem pranju – cikel za ciklom izgubljajo na učinkovitosti, naši pralni stroji Bosch s toplotno črpalko s samočistilnim kondenzatorjem kosme avtomatsko odstranijo iz kondenzatorja, kar ohrani nizko porabo energije.

Moški, ki potiska nakupovalni voziček in pri tem v desni roki drži pametni telefon. Na telefonu je prikaz notranjosti hladilnika, kar je mogoče po zaslugi kamer v hladilniku.

Kupujte kar rabite s pomočjo kamer v hladilniku.

S pomočjo kamer v hladilniku in tehnologije Home Connect lahko kjer koli in kadar koli preverite, kaj imate v hladilniku. Vsakič ko zaprete vrata, kamere naredijo posnetek živil, ki se nahajajo v vratih in na policah hladilnika, ter ga pošljejo aplikaciji Home Connect. Visokoresolucijske kamere obenem prepoznajo živila v hladilniku ter jih dodajo na vaš seznam živil, ki pokaže tudi priporočene roke trajanja – na voljo na vaši aplikaciji Home Connect. Aplikacija vas celo opozori na potek roka trajanja, da ne bi prišlo do tratenja hrane.

*Izračun temelji na mešanem perilu, opranem pri 40°C z 38-% prekomernim ročnim odmerjanjem pralnega sredstva v primerjavi z aparatom z avtomatskim odmerjanjem z 10 kg perila in sistemom pranja 4D: Raziskava WL 1547/19, ki jo je izvedel inštitut WFK za uporabne raziskave 08/2019 in naročilo podjetje BSH Hausgeräte GmbH.
**Pomivalni stroj Bosch PerfectDry s tehnologijo Zeolith z energijsko porabo 0,73 kw/h v primerjavi s primerljivim pomivalnim strojem Bosch brez tehnologije Zeolith z energijsko porabo 0,92 kw/h, vrednosti na cikel glede na Uredbo EU št 2019/201.
***Na osnovi 9,5 l porabe pomivalnega stroja. Vrednosti se lahko glede na model in blagovno znamko razlikujejo.
****Interna raziskava, ki temelji na primerjavi ročnega in strojnega pomivanja posode. 40 litrov (ročno pomivanje) - 9,5 litrov (pomivanje v stroju), izračun prihranka 8500 litrov temelji na 280-ih ciklih na leto.
*****Sušilni stroj Bosch s toplotno črpalko in certifikatom o energijski učinkovitosti: A+++, 8 kg, 176 kwH/leto v primerjavi z običajnim kondenzacijskim sušilnim strojem Bosch s certifikatom o energijski učinkovitosti: B, 8 kg, 561 kwh/leto; izračun na podlagi Uredbe EU 392/212.

Živi zdravo #LikeABosch

Bosch hišni aparati vam olajšajo pripravo zdravih in uravnoteženih obrokov, bogatih z vitamini ter poskrbijo za higienično čistočo vaše posode, oblačil ter celotnega doma.

Preberi več
MyBosch

Brezplačno se registrirajte in si zagotovite številne ugodnosti.

Servis

Izjemna pomoč strankam – pred in po nakupu.

01 583 07 00

Svetovanje

Za informacije in nasvete v zvezi z nakupom in uporabo hišnih aparatov smo, od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro, dosegljivi na brezplačni telefonski številki.

080 1691

Prodajna mesta

Poiščite prodajno mesto v vaši bližini.